Selain wallet, apakah benda paling penting bagi seorang remaja yang wajib dibawa ke mana saja (hatta ke dalam bilik air)? Sudah tentunya telefon pintar yang semakin hari menjadi salah satu life essentials identiti cukup penting. Nowadays, everything is evolving around smartphonne.

Dan bila tiba tahun baru mungkin ramai ada antara kamu yang ingin memiliki telefon pintar baru yang mampu milik, sesuai dengan kewangan kamu sebagai seorang remaja. Kali ini Remaja ingin kongsikan 7 telefon pintar terbaik pada harga lelbih kurang RM1200 terbaik dikeluarkan pada tahun ini.

Ingat ya, tak semua orang mampu berbelanja sehingga RM4,000 ringgit untuk sebuah telefon pintar. Carilah telefon pintar yang mempunyai spesifikasi sesuai dengn keperluan kamu. Kalau setakat telefon pintar dengan kamera berkualiti dan 90% penggunaan kamu tertumpu kepada media sosial, lebih baik cari yang mampu milik.

ZTE Axon Mini

7 Telefon Pintar Mampu Milik Terbaik 2017

Bila padankan hardware dan harga yang berpatutan, inilah telefon pintar yang kamu harus berikan perhatian. ZTE Axon Mini yang merupakan siri upgrade daripada Axon 7, mempunyai skrin 5 inci (display 1920 x 1080 pixels), pemproses 1.5GHz Snapdragon 617 dan 3GB RAM. Ia juga dilengkapi teknologi fingerprint sensor dan kamera 16 megapiksel!

Honor 5X

7 Telefon Pintar Mampu Milik Terbaik 2017

IKLAN

Honor merupakan sebuah anak syarikat di bawah syarikatn utamanya, Huawei yang kini menjadi antara ‘pemian’ utama dalam dunia telekomunikasi serta telefon pintar. Honor 5X mempunyai kemasan luaran aloi alumminium yang memberikan imej elegan. Features paling menariknya ialah kemampuannya menetapkan finger sensor berbeza untuk setiap apps. Awesome!

Nokia 6

7 Telefon Pintar Mampu Milik Terbaik 2017

Wujud lagi ya jenama Nokia? Mungkin itu yang bermain di minda kamu. Dilengkapi dengan pautan 4G LTE, kamera 16 megapiksel dan paparan 5.5 inci full HD, ini antara telefon pintar best for value terdapat di pasaran. Skrinnya mempunyai paparan full HD yang turut disokong dengan siatem audio dual Dolby Atmos.

OPPO F5

7 Telefon Pintar Mampu Milik Terbaik 2017

IKLAN

Ini merupakan antara jenama yang semakin mendapat tempat di hati pengguna terutamanya di kalangan remaja. Dengan harga yang berpatutan dan ketahanan yang dimilikinya maka tidak hairanlah ia kini menjadi antara jenama telefon pintar top 5 di Malaysia. OPPO F5 dikuasakan pemproses Octa-core CPU dengan 4GB RAM. Ia juga mempunyai storan dalaman 32GB dan slot microSD sehingga 256GB. Salah satu yang terbaik dalam kelasnya!

Samsung Galaxy J7 Plus

7 Telefon Pintar Mampu Milik Terbaik 2017

Lupakan sebentar telefon flagship Samsung seperti Galaxy S8 dan Note 8. Terus terang kami katakan, kedua-duanya adalah untuk penggunaan maksima bukanlah konvensional seperti kamu. Untuk seorang remaja kamu hanya mahukan telefon yang pantas dan stabil. Dan Samsung Galaxy J7 boleh memberikan kepuasan itu. Dengan kamera hadapan dan belakanag 13 megapiksel (f/1.7, autofocus) ia juga sesuai untuk kaki selfie!

IKLAN

Huawei Nova 2i

7 Telefon Pintar Mampu Milik Terbaik 2017

Bila sebut telefon ini Remaja pasti teringat dengan kejelitaan Hannah Delisha yang menjadi duta kepada Huawei Nova 2i. Comel gila kut! Jadi apa yang menarik dengan telefon yang dikatakan mampu mengabadikan foto pada waktu malam dengan baik ini? Dengan paparan skrin 5.9 inci Full View display ia memberikan navigasi lancar buat pengguna. Ia juga mempunyai 4 kamera! Ya, 4 kamera (2 di hadapan dan 2 di belakang).

Lenovo ZUK Edge

7 Telefon Pintar Mampu Milik Terbaik 2017

Mahukan kesederhanaan tapi boleh diharapkan untuk jangka masa panjang? Lenovo ZUK Edge merupakan salah satu pilihan yang boleh kamu pertimbangkan. Dengan 4GB RAM, ia mempunyai dua storan pilihan sama ada 32GB atau 64GB. Dengan paparan skrin yang cukup besar iaitu 5.5 inci ia sudah memadai untuk penggunaan harian kamu. Ia juga dilengkapi 13MP kamera belakang dengan sistem operasi Android Marsmallow.