Zaman sekarang ini boleh dikatakan setiap urusan kita menjadi lebih mudah dengan teknologi yang sedia ada, semuanya dapat dikendalikan tanpa memakan masa yang panjang.

Jika dahulu segala urusan perbankan perlu dilakukan di cawangan bank, termasuklah untuk menukar kad bank, kini orang ramai boleh menukar kad debit dengan hanya menggunakan kiosk yang disediakan. Segala urusan dapat dilakukan secara layan diri dan cepat, hanya mengambil masa selama beberapa minit.

Renew Kad Debit Guna Mesin Layan Diri, Ini Cawangan Bank Yang Punya Kiosk Tersebut
TikTok: @ejal.asv

Perkongsian ini telah dibuat oleh seorang pengguna TikTok yang dikenali sebagai @Ejal.asv menunjukkan cara-cara bagaimana menukar kad debit Maybank yang telah tamat tempoh. Korang hanya perlu masukkan kad bank yang lama dan kemudian ikut sahaja arahan yang diberikan.

IKLAN
@ejal.asv Aku je ke baru tahu wey 😌 #fypシ #fyp #foryou #fypage #viral #fypppppppppppppp ♬ Horror atmosphere piano & SE. – Kohrogi

Antara cawangan-cawangan Maybank yang mempunyai kiosk penukaran kad debit ini adalah seperti berikut:

  • Kuala Lumpur Main Office
  • Taman Tun Dr. Ismail Kuala Lumpur
  • Shah Alam Main
  • Jalan Gombak, Kuala Lumpur
  • Jalan 222, Petaling Jaya
  • KLCC
  • USJ Subang Jaya
  • Setia Alam
  • Klang Meru
  • Kajang
  • Pandan Indah
  • Bandar Baru Bangi
  • Puchong Jaya
@ejal.asv Balas kepada @zatyzam harap dapat membantu anda semua , jangan lupa share pada yang lain okey 🥰👍 #foryou #fyp #fypシ #viral #fypage #fypmalaysia #fypppppppppppppp #xyzbca ♬ The Final Countdown (Originally Performed by Europe) [Instrumental Version] – Hit The Button Karaoke

So guys, lepas ni kalau nak tukar kad debit Maybank korang yang dah nak tamat tempoh, boleh terus ke cawangan-cawangan berikut untuk mencari mesin layan diri ini tanpa perlu menunggu giliran untuk ke kaunter bank.

IKLAN

**

IKLAN

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti telegram rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

Sumber: (1)