Kalau sudah namanya Lady Gaga, setiap kemunculan di karpet merah wajib dijadikan lokasi utama untuk melakukan statement.

 

Lady Gaga nyata sudah bersedia untuk mencatat sejarah di karpet merah Anugerah Oscars 2019. Tidak, dia masih memakai gaun ‘normal’ hitam rekaan Alexander McQueen lengkap dengan sarung tangan opera dan hip pads di pinggul.

Namun, topik perbualan semua orang tertumpu pada aksesori barang kemas yang diperagakan oleh Lady Gaga, pagi ini. Hhm – nampak familiar..

IKLAN

Calon kategori Pelakon Wanita Terbaik menerusi filem A Star Is Born ini dilaporkan berjalan dengan rantai berlian kuning 28.54 karat Tiffany & Co yang juga dikenali sebagai ‘The Tiffany Diamond.

Rantai Berlian USD30 Juta Di Leher Lady Gaga Untuk Oscars 2019
Lady Gaga memilih salah seorang pereka fesyen kegemarannya, Alexander McQueen untuk acara karpet merah Oscars 2019.

Menariknya, Lady Gaga menjadi wanita KETIGA yang memakai rantai tersebut! Ia pertama kali dipakai oleh Mrs. Sheldon Whitehouse di acara Tiffany Ball pada tahun 1957, sebelum Audrey Hepburn memakainya pada tahun 1962 dalam salah satu poster filem ‘Breakfast at Tiffany’s’.

IKLAN

 

Rantai Berlian USD30 Juta Di Leher Lady Gaga Untuk Oscars 2019
(Kiri) Lady Gaga dan Audrey Hepburn.
Rantai Berlian USD30 Juta Di Leher Lady Gaga Untuk Oscars 2019
Sumber: Tiffany & Co.

 

Berlian kuning itu dilaporkan diperolehi oleh pemiliknya, Charles Lewis Tiffany dari Afrika Selatan pada tahun 1877 – pada harga USD 18,000. Pada tahun 1972 pula, rantai berlian tersebut telah dibida pada harga USD 5 juta untuk tempoh 24 jam namun tiada siapa yang mengambil peluang itu untuk membelinya.

IKLAN

Kini, ia dianggarkan bernilai kira-kira USD 30 juta. Wow!

Entah berapa ramailah bodyguard Lady Gaga hari ini..

BACA: Cincin Zamrud ‘Crazy Rich Asians’ Sebenarnya Milik Michelle Yeoh?! Harganya..

 

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI