Satu lagi filem Indonesia yang bakal menemui korang di pawagam. Belum tahu release date lagi, filem ini sudah mula mendapat perhatian di Indonesia dan Malaysia. Filem yang diadaptasi daripada filem pendek arahan Riza Pahlevi yang mendapat hampir 10 juta tontonan di You Tube. Filem pendek tersebut pernah memenangi pelbagai anugerah pada tahun 2016.

Ramai Yang Boleh ‘Relate’ Bila Tengok Trailer Makmum The Movie

Trailer yang berdurasi selama 1 minit itu padat dengan elemen seram dan kisah yang ingin disampaikan sesuai dengan tajuk yang diberi. Trailer yang dimulakan dengan pelakon Indonesia Titi Kamal yang ingin menunaikan solat Maghrib terhenti apabila pintu ruangan solat tiba-tiba terbuka. Melihat tiada siapa yang berada di muka pintu, Titi Kamal kembali menunaikan solat Maghrib, dan ketika dia mengangkat takbir, ada suara yang mengikutnya di belakang sedangkan dia hanya sendirian ketika itu.

IKLAN

Trailernya simple je, tapi dah boleh buat penonton meremang bulu roma. Mana tidaknya, ramai antara kita yang pernah melalui kejadian seperti ini ketika menunaikan solat terutamanya tahajjud. Siapa boleh relate? 

IKLAN

 

IKLAN

 

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI