Semalam dan hari ini dunia seni ‘kecoh’ dengan insiden Sissy Iman yang kelihatan menangis tersedu sedan apabila persembahannya dikritik oleh juri tetap rancangan Famili Duo, Mas Idayu.

Sissy yang bertanding bergandingan dengan sepupunya, Naim Daniel mendendangkan lagu lagu Jampi dalam genre keroncong dilihat tidak dapat menahan sebak apabila diminta untuk memberikan sepatah dua kata selepas dikritik.

Sissy kemudiannya dilihat memuat naik di laman Instagramnya meluah rasa seolah-olah dia sudah berputus asa dengan dunia muzik yang dicintainya sejak berusia lima tahun.

Raih Kelas Pertama Ijazah Sarjana Muda Perguruan, Sissy Imann Bukan Calang-Calang. Muzik Dan Pelajaran Seiring

Memetik sebahagian tulisannya, “Saya tidak boleh melihat diri saya berhenti melakukan muzik tetapi malam ini saya rasa, sesuatu yang saya pelajari dan cintai sejak saya berumur 5 tahun, tidak menyayangi saya lagi.”

IKLAN

Walaupun begitu, ramai rakan selebriti meninggalkan komen positif dan penuh bersemangat kepadanya agar tidak berputus asa.

Artikel ini ditulis bukanlah untuk membahaskan soal kejadian yang menimpa Sissy Imann. Namun lebih kepada menonjolkan bahawa gadis berusia 27 tahun ini merupakan seorang pejuang sejati dalam dunia seni. Dia seorang yang berani dan berusaha keras, sebagai bukti dia mengembara sehingga ke London untuk merakamkan album di Abbey Road Studios.

ARTIKEL BERKAITAN: Sissy Imann Ditidurkan, Mohon Ampun Dan Maaf Jika Pernah Menyakiti Sesiapa

IKLAN
Raih Kelas Pertama Ijazah Sarjana Muda Perguruan, Sissy Imann Bukan Calang-Calang. Muzik Dan Pelajaran Seiring
Album Sissy Imann yang dirakam di Abbey Road Studios.

Tidak pernah kenal erti kalah, walaupun masih muda dia sebenarnya sudah lebih sedekad menghambakan dirinya sebagai anak seni. Dia mula merakam lagu pertama ketika berusia 17 tahun apabila bakatnya disedari oleh AG Coco yang menonton nyanyiannya di YouTube.

Selain bergelar seorang penyanyi, pemilik nama penuh Sissy Imann Mohd Kamal ini juga melebarkan sayapnya sebagai seorang pelakon dan pengacara. Dia berpengalaman menjadi pengacara untuk rancangan seperti Muzik-Muzik dan red carpet Anugerah Juara Lagu.

IKLAN

Aktif dalam dunia seni tidak bermakna pelajaran diabaikan. Sissy merupakan graduan lepasan Institut Pendidikan Guru (IPG) Ilmu Khas, Cheras dan memiliki Ijazah Sarjana Muda Perguruan (Pendidikan Muzik). Lebih membanggakan, dia berjaya mendapat ijazah kelas pertama atas pencapaian cemerlang dalam akademik.

+++Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti Telegram, Instagram dan TikTok rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI