Jika anda seorang peminat drama Korea mesti perasan kulit muka orang Korea sangatlah bersih dan sihat. Tak kira lelaki ke perempuan kulit muka mereka flawless dan glowing habis! Dan kalau nak tahu orang Korea ni sangat menjaga kesihatan dan kecantikan dari dalaman. Sebab itu mereka sana suka amalkan teh herba meningkat tahap kesihatan.

Minuman Berkhasiat

Selain penambah selera, minuman ini juga dikenali sebagai minuman penawar pelbagai jenis penyakit. Istimewa untuk rakyat Malaysia, pengeluar minuman bertenaga, Power Root Berhad memperkenalkan produk terbaharu di bawah jenama Per’l menggabungkan elemen pemakanan Korea serta herba tradisional Melayu.

ARTIKEL BERKAITAN : Fakta Minum Teh Hijau Boleh Cepat Kurus, Pakar Perunding Perubatan Kata Jangan Berangan

Rahsia Kesihatan Orang Korea Dan Melayu Bergabung, “OPPA” Jadi Duta Minuman
Pengerusi Bersama Power Root, Tengku Indera Pahlawan Diraja, Tengku Dato’ Setia Putra Alhaj ketika Majlis Pelancaran Per’l Yuzu

Pengerusi Bersama Power Root, Tengku Datuk Setia Putra Alhaj Tengku Azman Shah Alhaj berkata, keluaran terbaharu itu menjanjikan kelebihan tersendiri berbanding keluaran minuman berasaskan kacip fatimah sebelum ini, apabila menggandingkan khasiat raja segala buah di Korea dan ratu segala herba Melayu.

Ia adalah produk terbaharu di bawah jenama Per’l yang berunsurkan kacip Fatimah dan menggabungkan elemen pemakanan Korea serta herba tradisional Melayu.

Duta Produk

IKLAN

Bertepatan dengan prinsip dan gaya hidup sihat yang diamalkannya, penyanyi tinggi lampai dari Korea Selatan dan juga merupakan juara musim kedua program realiti Big Stage: Han Byul dipilih menjadi ‘wajah’ baru minuman Per’l Yuzu.

Rahsia Kesihatan Orang Korea Dan Melayu Bergabung, “OPPA” Jadi Duta Minuman

“Sebenarnya sejak dulu saya sudah mengamalkan teh Yuzu yang bagus untuk suara serta kesihatan. Selepas mencuba minuman keluaran Power Root ini, rasanya seperti baru dibuat sendiri biarpun disediakan dalam tin.

“Memandangkan saya mementingkan gaya hidup sihat, jadi minuman ini bersesuaian dengan prinsip dan amalan harian. Apatah lagi, khasiat buah Yuzu ini begitu banyak dan saya sudah amalkan memakannya sejak 10 tahun lalu.

IKLAN

Rahsia Kesihatan Orang Korea Dan Melayu Bergabung, “OPPA” Jadi Duta Minuman

“Bercerita mengenai penciptaan lagu pula, idea untuk menghasilkan melodi single Pesona Kamu terilham dalam tempoh lebih satu jam saja. Apabila terlintas di fikiran, saya terus yakin bahawa ia paling tepat buat minuman ini dan mesej yang cuba disampaikan,” katanya.

Lebih mengujakan apabila Han Byul mencipta sendiri lagu Pesona Kamu itu dan edarannya oleh Indigital Music. Katanya, ia memang dicipta khas bagi mempromosikan produk minuman kesihatan berkenaan.

IKLAN

Untuk info, Buah Yuzu ini sedikit sebanyak seperti limau mandarin. Rasanya seperti manis madu. Ia diamalkan sebagai penawar demam dan sering diambil pada musim sejuk. Malah, dilaporkan Yuzu mempunyai khasiat vitamin C yang tiga kali ganda lebih daripada buah lemon dan 10 kali ganda lebih banyak kalsium daripada buah epal.

BACA LAGI : Ini Perbezaan Antara Teh Hijau & Matcha Yang Mungkin Ramai Tak Tahu

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti telegram rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

 

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI