Pereka fesyen ternama, Jimmy Couture meluahkan rasa kesal apabila Miss Grand Malaysia 2021 dikatakan telah menolak busana rekaannya di saat-saat akhir.

Menurut Jimmy di hantaran instagramnya, dia telah mengeluarkan kos bajet yang besar untuk menyiapkan rekaan busana ‘Evening Gown’ yang akan disarungkan pada peringkat ‘Preliminary’, namun busana tersebut hanya akan digayakan pada sesi sidang media.

Pereka fesyen ini juga keliru kerana katanya ratu cantik itu juga telah sudah mempunyai pereka busananya tersendiri. Jimmy turut menjelaskan bahawa dia telah mengeluarkan wang yang banyak dan mengerah tenaga untuk menyiapkan rekaan itu.

IKLAN

“Jgn minta minta bju kat designer lain kalau da ada own designer.. Org keluar duit. Now sape nk ganti rugi hasil kje aku masa aku modal aku??”

Walau bagaimanapun, Miss Grand Malaysia 2021, Lishalliny Kanaran telah pun membuat kenyataan balas di laman instagramnya, namun kenyataannya itu diselar oleh Jimmy Couture yang mengatakan bahawa ratu cantik itu telah memusingkan jawapannya.

IKLAN

IKLAN

Apa-apa pun diharap masalah ini dapat diselesaikan dengan baik diantara kedua-dua belah pihak. Bak kata mereka, industri pageant di Malaysia ini kecil sahaja. Nak tak nak nanti tetap bersua muka kan? Semoga dapat diselesaikan dengan baik ya.

Sumber: (1), (2)