Tidak sah kalau tiada berita tular mengenai ahli Blackpink, Jennie pada setiap hari.

Ikon gaya hidup dan fesyen dari Korea Selatan ini sememangnya menjadi ikutan ramai pengikutnya di seluruh dunia.

Tambahan pula dengan projek-projek terbaru membabitkan Jennie seperti album terbaru Blackpink, Born Pink yang akan diluncurkan pada September ini dan drama bersiri The Idol yang menampilkannya di samping Abel (The Weeknd), Lily-Rose Depp, Troye Sivan dan ramai lagi, nama Jennie setiasa berada di puncak topik trending.

ARTIKEL BERKAITAN : ‘Pink Venom’ Kalahkan ‘How You Like That’. MV BLACKPINK Paling Banyak Ditonton Dalam 24 Jam – REMAJA

Terbaru bersempena single Pink Venom oleh Blackpink yang diluncurkan Jumaat minggu lepas, Jennie sekali lagi mencipta fenomena dalam dunia sukan bola sepak!

IKLAN

Aik, apa kaitan Jennie dengan bola sepak?

Ini semua gara-gara video muzik Pink Venom yang menampilkan Jennie dalam persalinan jersi pasukan Manchester United.

Sewaktu babak Jennie yang tampil bersama Lisa untuk bahagian rap di tengah-tengah lagu Pink Venom, Jennie telah menyarungkan jersi berwarna hitam itu dengan namanya tertera di bahagian belakang.

Penangan Jennie Blackpink, Jersi Manchester United Terus ‘Sold Out’!

IKLAN

Lantas, peminat Manchester United pantas menyamakan Jennie sebagai ‘good luck charm’ pasukan itu semasa memenangi perlawanan menentang Liverpool dengan keputusan 2-1.

Penangan Jennie Blackpink, Jersi Manchester United Terus ‘Sold Out’!Penangan Jennie Blackpink, Jersi Manchester United Terus ‘Sold Out’!

Khabarnya juga, disebabkan kelibat Jennie dengan jersi itu, rata-rata laman web yang menjualnya kehabisan stok manakala saham kelab Manchester United meningkat pada hujung minggu lalu.

Penangan Jennie Blackpink, Jersi Manchester United Terus ‘Sold Out’!

IKLAN

Untuk pengetahuan korang, Blackpink pernah berkerjasama dengan jenama sukan, adidas sebagai duta antarabangsanya. Mungkin sekali, pemilihan jersi Mancester United bagi Jennie ini mempunyai hubung kaitnya dengan kontrak bersama adidas itu.

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti telegram rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI