Foto: The Star

Pengusaha panggung wayang nampaknya bole menarik nafas lega kerana pawagam dijangka sudah bersedia untuk kembali beroperasi setelah sekian lama ditutup.
Namun, semuanya tertakluk kepada syarat iaitu hanya individu yang sudah lengkap divaksinasi sahaja dibenarkan memasuki pawagam.

Menurut Ketua Pegawai Eksekutif Golden Screen Cinemas (GSC) Group, Koh Mei Lee, pengunjung serta kakitangan pawagam juga perlu mematuhi SOP yang ditetapkan oleh pihak berkuasa sepanjang berada di dalam premis.

Pawagam Sedia Beroperasi Semula Untuk Penerima Vaksinasi LENGKAP Saja
Gambar hiasan

“Kami bersedia untuk beroperasi. Saya rasa masa terbaik adalah secepat mungkin kerana kami sudah bersedia untuk beroperasi. Kami selenggara pawagam kami mempunyai sekitar 97 peratus kakitangan yang diberi vaksin sepenuhnya. Saya ingin menekankan mengenai SOP yang ada,”

IKLAN

“Pawagam selalu mempunyai SOP yang ketat tetapi untuk pembukaan semula ini, kami hanya akan membenarkan pelanggan yang diberi dua dos vaksin sahaja untuk masuk. Sijil digital MySejahtera akan menjadi syarat untuk masuk,” jelasnya lagi.

Pawagam Sedia Beroperasi Semula Untuk Penerima Vaksinasi LENGKAP Saja
Gambar hiasan

Selepas ditutup lebih setahun sejak Mac 2020 serta alami kerugian lebih RM600 juta, pengusaha pawagam kini berada dalam keadaan yang amat tenat. Penutupan pawagam turut menggugat kehidupan lebih daripada 20,000 rakyat Malaysia yang bekerja di dalam industri filem dan pawagam.

IKLAN

Diharap dengan pembukaan pawagam ini juga dapat memberikan peluang buat individu yang telah divaksin melepaskan tekanan kerana panggung wayang dikatakan antara tempat yang kosnya berpatutan dan selamat untuk hilangkan tekanan, bersantai dan sekali gus memenuhi kesihatan emosi dan mental mereka yang terjejas teruk selama ini.

IKLAN

BACA: Industri Pawagam Kian Tenat, Persatuan Pemamer Filem Malaysia Rayu Dibenarkan Beroperasi Semula

Sumber: (1)

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI