Berita baik buat individu yang menetap di sekitar Lembah Klang, pawagam drive in pertama di Malaysia kini bakal ditayangkan di Kuala Lumpur.

Merupakan program dibawah anjuran TwoSpicy Entertainment Live dan MD Events Asia, pawagam drive in ini menggunakan konsep menonton daripada dalam kereta dan tayangan akan dilakukan di kawasan yang luas dan terbuka.

Ia akan diadakan di tempat letak kereta yang terletak bersebelahan MaTic di Jalan Ampang. Orang ramai akan duduk di dalam kereta mereka dan menikmati tayangan filem di skrin berukuran 9×4 meter berserta audio daripada radio player mereka sendiri yang disambungkan melalui Bluetooth atau Aux port.

Bagi kenderaan yang tidak mempunyai pilihan Aux port atau Bluetooth, speakers Bluetooth akan diberikan kepada mereka oleh pihak penganjur.

Penonton diberi pilihan mengikut keselesaan mereka dan pihak penganjur akan memastikan setiap kereta akan mendapat akses suara yang jelas.

IKLAN

Setiap hari, hanya dua tayangan diadakan iaitu sesi pertama berlangsung pada jam 7.30 malam hingga 9. Malam dan sesi kedua akan berlangsung jam 9 malam.

Pawagam ‘Drive In’ Pertama Bakal Ditayangkan Di Jalan Ampang Pada 28 Julai 2020

Hanya 50 kenderaan yang dibenarkan pada setiap tayangan dan jenis kereta sedan akan ditempatkan dibarisan hadapan serta dua lagi barisan dibelakang akan menempatkan jenis kenderaan MPV dan SUV untuk tidak menghalang pandangan penonton lain.

IKLAN

Antara filem yang ditayangkan adalah Titanic, Jangan Pandang Belakang dan Crazy Rich Asians.

Pawagam ‘Drive In’ Pertama Bakal Ditayangkan Di Jalan Ampang Pada 28 Julai 2020

Pawagam ‘Drive In’ Pertama Bakal Ditayangkan Di Jalan Ampang Pada 28 Julai 2020

IKLAN

Langkah-langkah keselamatan merangkumi pemeriksaan suhu dan penonton akan dibawa oleh petugas untuk ke tempat yang telah ditetapkan. Program ini juga semestinya mengikut prosedur operasi standard (SOP) yang ditetapkan oleh Majlis Keselamatan Negara (MKN).

Pawagam drive in ini juga khabarnya bakal dilancarkan pada 28 Julai 2020.

Sebelum tiket sold out, lebih baik korang serbu laman web mereka cepat. Hiks!

Selamat menonton!

Sumber: malaymail.com

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI