Kucing berwarna oren sering dikaitkan dengan sikap nakal dan suka bermain. Tambahan pula ia sering di cop sebagai ‘ketua penjahat’ yang dilihat cukup adventurous berbanding kucing berwarna lain.

Kisah yang berlaku kepada seorang pengembara di New York ini mencuit hati apabila dia tidak sedar yang di dalam begnya ada seekor kucing. Semuanya terungkai apabila pihak pekerja lapangan terbang mengesan haiwan tersebut menerusi mesin sinar x.

Kucing tersebut merupakan kucing kepada tuan rumah tempat menginap pengembara tersebut yang dijadualkan ke Florida. Ketika dihubungi oleh pihak berkuasa, tuan kucing tersebut yang dikenali sebagai Alix sendiri tidak sedar yang kucingnya itu telah hilang.

Oyen Buat Hal! Masuk Beg Tetamu Tanpa Disedari. Kantoi Ketika Di Lapangan Terbang

Bercakap kepada pihak media yang menghubunginya, Alix berkata, “Pegawai penguasa bertanya sama ada dia ingin mengambil tindakan terhadap tetamu tersebut. Mereka ingin tahu adakah itu merupakan percubaan untuk menculik kucing saya dan membawanya ke Florida.”

IKLAN

ARTIKEL BERKAITAN: Comelnya Kucing “Pertama” White House, Rupa Macam Kucing Kampung Di Malaysia

Pihak berkuasa bersedia untuk mengklasifikasikan lelaki itu sebagai catnapper dan meletakkannya dalam senarai tidak dibenarkan terbang, tetapi Alix meyakinkan mereka bahawa insiden tersebut adalah satu kesilapan yang tidak disengajakan.

“Kucing-kucing kami sangat suka melihat beg dan kotak. Nampaknya salah seekor telah memanjat ke dalam beg pakaiannya tanpa. Ia hanya satu insiden yang tidak disengajakan,” katanya lagi.

IKLAN
Oyen Buat Hal! Masuk Beg Tetamu Tanpa Disedari. Kantoi Ketika Di Lapangan Terbang
Nama si oyen ini adalah Smells.

Sejurus selepas mendapat panggilan mengenai kucingnya itu, tunang Alix mendapatkan sebuah kereta untuk ke lapangan terbang JFK bagi menyelamatkan kucing yang kelihatan lesu itu mungkin disebabkan telah terperangkap di dalam beg dalam waktu yang agak lama.

“Saya bimbang dia akan ketakutan tetapi dia tidak mengeluarkan bunyi pun semasa dalam perjalanan pulang. Sejurus tiba di rumah saya memberinya beberapa hidangan yang disukainya dan dia bertindak seperti tiada apa-apa yang berlaku,” tambahnya lagi.

IKLAN

+++Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti Telegram, Instagram dan TikTok rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI