Bertempat di pejabat urusan Nu Ideaktiv Sdn Bhd, satu majlis menandatangan Memorandum Persefahaman (MoU) di antara Nu Ideaktiv dan Enrichment Media Lab Sdn Bhd telahpun dilangsungkan bagi memeterai kerjasama di antara kedua-dua pihak.

Majlis disempurnakan oleh Ketua Pegawai Eksekutif Nu Ideaktiv, Syamil Fahim Mohamed Fahim dan Pengarah Urusan Enrichment Media Lab, Muhamad Ashraf DM Tej Nasir sebagai simbolik kepada perlantikan Enrichment Media Lab sebagai pakar media yang menyasarkan segmen Perusahaan Kecil Sederhana Melayu atau PKS.

Ia merangkumi perkhidmatan dan perundingan untuk pakej pemasaran serta pengiklanan eksklusif bagi segmen PKS dalam industri kecantikan, kesihatan, makanan dan minuman, pakaian, perabot, pendidikan dan bimbingan.

Nu Ideaktiv Tandatangani MOU Bersama Enrichment Media Lab, Banyak Program TV Baru & Acara Menanti

Menurut Syamil Fahim, kerjasama ini memberi peluang kepada Nu Ideaktiv untuk muncul sebagai pemacu utama dalam mempergiatkan lagi segmen pengiklanan media PKS.

“Perniagaan dan pengasas jenama boleh berkembang menerusi hebahan media meluas, pelaksanaan acara dan promosi rentas platform yang dimiliki Nu Ideaktiv menerusi dunia digital, program televisyen dan banyak lagi,” katanya.

IKLAN
Nu Ideaktiv Tandatangani MOU Bersama Enrichment Media Lab, Banyak Program TV Baru & Acara Menanti
Ketua Pegawai Eksekutif Nu Ideaktiv, Syamil Fahim Mohamed Fahim.

Antara kerjasama awal di antara Nu Ideativ dan Enrichment Media Lab adalah menerusi penerbitan dua program TV iaitu rancangan Pa&Ma : Diari Madammu yang menyelusuri perjalanan keibubapaan pemilik jenama Noir. Sementara itu, peminat program bercorak rekaan dalaman pasti akan teruja menantikan rancangan Impiana Makeover Ruang Selebriti yang dihiasi oleh Ella Furniture.

Kedua-dua rancangan ini bakal bersiaran di rangkaian saluran ASTRO pada awal tahun hadapan.

Di pihak Enrichment Media Lab pula, kerjasama dua syarikat ini tidak terhad kepada satu medium sahaja.

“Nu Ideaktiv memiliki pelbagai jenama media No.1 di Malaysia yang boleh membantu PKS berkembang maju dan menembusi golongan sasar bagi pertumbuhan perniagaan dan sasaran keuntungan syarikat.

IKLAN

“Berdasarkan hala tuju sesebuah perniagaan, kita boleh melaksana pelbagai projek yang signifikan, mencapai sasaran dan mentransformasi perniagaan,” ujar Ashraf.

Nu Ideaktiv Tandatangani MOU Bersama Enrichment Media Lab, Banyak Program TV Baru & Acara Menanti
Pengarah Urusan Enrichment Media Lab, Muhamad Ashraf DM Tej Nasir.

Di samping itu, Syamil Fahim turut memberi gambaran bahawa Nu Ideativ dan Enrichment Media Lab sedang merangka satu acara berskala besar bagi meraikan kehadiran bulan Ramadan dan Syawal 2023.

ARTIKEL BERKAITAN: #GirlPower: Firdaus Kini Teraju Utama Kumpulan Media Karangkraf, Datuk Hussamuddin Undur Diri Selepas 40 Tahun – REMAJA

IKLAN

Saksikan sedikit bingkisan yang diambil daripada acara MoU semalam, di bawah:

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti telegram rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI