Bagi warganet yang tidak putus mengikuti perkembangan pelakon jelita, Nad Zainal, yang telah dimasukkan ke Hospital Pakar KPJ Ampang Puteri sejak 20 November lalu akibat jangkitan kuman pada paru-paru.

Terbaharu rakan aktres tersebut yang juga pelakon, Ungku Ismail Aziz, berkongsi perkembangan terkini Nad yang juga nama sebenarnya Farah Nadia Zainal Abidin menerusi satu perkongsian di entri Instagram miliknya.

Menurut Ungku, pelakon drama Dendam Seorang Isteri itu telah menunjukkan tanda positif apabila sudah mula sedar selain doktor juga memutuskan untuk mengeluarkan tiub bantuan pernafasan, sejak pagi semalam.

Ungku Ismail Kongsi Perkembangan Nad Zainal, Mohon Tak Timbul Sebarang Spekulasi

IKLAN

“Alhamdulillah, Nad banyak menunjukkan perkembangan dan proses penyembuhannya juga bagus. Dia bagaimanapun, masih di bawah pengawasan rapi doktor dan saya berharap semua akan mendoakan urusannya dipermudahkan serta lancar.

“Dia juga sudah boleh bercakap, cuma suaranya sangat kecil. Begitu juga dengan pergerakan, dia boleh memegang telefon bimbit, cuma tidak dapat menaip kerana sudah lama tidak menggunakan anggota tangannya,” katanya.

Selain itu, Ungku turut menitipkan harapan agar orang ramai dapat menghentikan sebarang spekulasi yang dapat menimbulkan salah faham mengenai keadaan pelakon berkenaan.

IKLAN

“Sudah-sudahlah membuat spekulasi tentang apa yang menyebabkan penyakit dia. ‘Long covid-19’, masalah buah pinggang.. semua itu tidak keluar dari mulut doktor.

“Sepanjang saya bersama doktor juga tidak ada pun dimaklumkan punca penyakit ini disebabkan apa yang dia makan,” ujarnya.

IKLAN

Dalam pada itu, pelakon drama Adellea Sofea itu berkesempatan menzahirkan penghargaan buat orang ramai yang tidak pernah lekang mendoakan kesejahteraan Nad Zainal.

+++Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti Telegram, Instagram dan TikTok rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.