Nabil Aqil Persis Kim Woo Bin, Kenali Finalis Hero Remaja Ini Dengan Trademark ‘Video Sengal’

1198

Baru berusia 19 tahun, jejaka dari Kuala Lumpur ini merupakan antara finalis Hero Remaja yang menonjol di laman sosial instagram.

Nabil Aqil mempunyai karakternya yang tersendiri dalam mencuri hati para peminat. Pemuda tinggi lampai ini juga pernah dikatakan mirip bekas Hero Remaja Fattah Amin dan pelakon Korea, Kim Woo Bin.

 

Ha, sama ke idok?

 

Wow, serious la Nabil muka kau memang level-level selebriti eh. Hiks!

Memiliki pengikut lebih kurang 17K di Instagram, Nabil terkenal dengan video-video sengal yang menampilkan tarian comel mencuit hati. Kalau korang memang followers tegar, confirm dah faham dengan perangai gila-gila Nabil ni kan?

Video-video yang dikongsi dalam laman sosialnya itu pada mulanya diambil secara bersahaja dan tak sangka pula ada rakan-rakan yang turut sporting ikut serta menari bersamanya.

“Sebenarnya saya dapat inspirasi daripada orang luar negara yang merakamkan aksi bersahaja sambil menari dan saya lihat perkara ini patut dikongsi secara public. Selain tu juga, ini adalah salah satu cara untuk buat kita rasa happy dan hilangkan stres. Tapi terkejut juga bila tengok family dan kawan-kawan pun suka buat benda yang sama,” jelasnya sambil tersenyum kecil.

Walaupun mungkin ada segelintir individu yang kurang senang dengan video sengal yang sering dikongsi, Nabil tetap positif dan mengakui kerana gelagatnya itulah yang membuatkan followersnya bertambah.

“Saya yakin followers mengenali saya kerana trademark video kelakar dan sengal ini (haha), jadi tidak teragak-agak untuk meneruskan apa yang saya lakukan sekarang sehingga bila-bila,” tambahnya lagi.

Okay la tak perlu nak cerita panjang lagi, apa kata REMAJA belanja korang tengok aksi-aksi lucu Nabil ni.

 

 

 

 

 

Mak nabil pun sporting gila wey

 

 

‘Penyakit’ Nabil dah pun merebak dalam Hero Remaja ni. Hehe

 

Nak tengok lagi ke? Kalau nak kena la follow Nabil di www.instagram.com/kidkylo. Dekat situ nanti Nabil belanja lebih k?

Tak lupa juga kalau korang nak mengundi Nabil sebagai Hero Favourite, klik di sini http://www.remaja.my/nabil-aqil/

Satu hari, satu vote. Good luck Nabil!

 

Jangan lupa saksikan rancangan Hero Remaja yang bakal ditayangkan pada 14 September depan, setiap Khamis jam 9 malam di Astro Ria dan Ria HD.