Selepas kemunculannya dalam beberapa buah drama di kaca televisyen, Nabil Aqil yang merupakan finalis Hero Remaja 2017 telah pun mengorak selangkah lagi kehadapan apabila Hero Favourite ini sudah pun membintangi sebuah filem yang bertajuk, Takut Ke Tak?

Baru-baru ini Remaja berkesempatan bertemu Nabil dan kami sempat bertanyakan tentang perkembangan terbarunya.

"Alhamdulillah, pada bulan April nanti filem yang akan dilakonkan oleh saya akan ditayangkan di pawagam. Saya bermula dengan menghadiri casting yang telah dianjurkan produksi Jazzy Pictures. Tak sangka pula bila mereka memberi peluang untuk saya turut bersama-sama berlakon dalam filem ini,"

IKLAN

"Kalau nak cerita tentang pengalaman berlakon, sudah tentu pada mulanya saya sangat nervous kerana ini merupakan pertama kali saya masuk ke dalam set penggambaran filem. Tambahan pula, genrenya adalah seram. Agak mencabar juga sebab dah tentu saya ingin berikan yang terbaik,"

IKLAN

"Saya memegang watak Abas, seorang pelajar jurusan filem yang terpaksa mengambil semula subjek yang saya gagal, dengan melakukan assignment menerbitkan filem seram. Jadi, sepanjang penggambaran tersebut berlakulah beberapa pengalaman seram yang kumpulan kami lalui," jelas Nabil.

Bakal ditayangkan di seluruh pawagam tanah air bermula 2 April 2020, Nabil berharap para peminatnya dapat memberikan sokongan sepenuhnya untuk menonton filem ini.

IKLAN
Nabil Aqil Gementar Tunggu Filem Pertama, Takut Ke Tak?

"Saya rasa excited dan dalam masa yang sama agak gementar untuk melihat reaksi peminat nanti. Walau bagaimanapun, saya masih banyak lagi belajar untuk memperbaiki seni lakonan saya. Kalau ada terlebih atau terkurang, saya harap penyokong-penyokong saya dapat memberikan sokongan dan menyuntik semangat untuk saya meneruskan kerjaya dalam bidang lakonan," jawab Nabil.

Syabas kami ucapkan kepada Nabil dan semoga kerjayanya dalam industri hiburan Malaysia semakin bersinar.