Bagi korang yang setia mengikuti Arfan Rashid dan Mawar Rashid sejak zaman KeeK lagi, mesti korang tahu betapa ‘gila’-nya perangai adik-beradik ini.

 

Walaupun kini Mawar sudah kelihatan tone down sedikit seiring dengan statusnya yang telah berkahwin, penulis masih akan ketawa sekiranya mereka berdua ini duduk bersama dan membuka cerita lama.

“Masa kami gila-gila di KeeK dulu, ramai terhibur tapi tak kurang juga ada yang mengecam. Iyalah, waktu itu trend merekod perbuatan seharian masih baru, mana ada Insta Story semua ni.

“Ramai cerca Mawar kenapa nak pura-pura jatuhkan diri, tak tahu nak sopan macam perempuan lain ke? But, disebabkan video kami Mawar menjadi selebriti Keek kedua dengan pengikut paling tinggi,” kongsi Arfan yang merupakan abang kepada pelakon itu.

#MothersDay “Selalu Berebut Sejak Zaman Menyusu Lagi.” – Arfan & Mawar Rashid
Foto: Akmar Azimi

 

Ibu kepada Arfan dan Mawar pula menyifatkan hubungan keluarganya lebih erat dek kerana vibe ‘aktif semacam’ yang ada pada mereka.

IKLAN

“Mawar lahir masa Arfan masih menyusu, jadi mereka memang selalu berebut sejak zaman menyusu lagi! Kesian Mummy kena layan perangai dua budak kecil ni.

“Mungkin sebab itu mereka tak boleh berenggang. Jika ada perkara buruk berlaku kepada Arfan atau Mawar, dua-dua AKAN KENA dengan Mummy. Contoh masa insiden dahi Mawar cedera sampai perlu dijahit semasa mereka rancak melompat di atas katil.

“Mummy susun semua adik-beradik dalam satu barisan dan rotan seorang-seorang! Bagi Mummy, tanggungjawab untuk jaga adik-beradik adalah tanggungjawab bersama.

 

* * * * *

IKLAN
#MothersDay “Selalu Berebut Sejak Zaman Menyusu Lagi.” – Arfan & Mawar Rashid
Foto: Nana@Azman

 

Selain perangai gila-gila, pastinya faktor masakan sedap Mummy pun ‘digilai’ Arfan dan Mawar.

“Mummy suka masak untuk semua orang tapi cara masak dia macam ada seratus orang di dalam rumah itu! Setiap hari dan macam open house.” kongsi Mawar.

“Jadi waktu zaman sekolah, mudah untuk kami bawa pulang kawan dan makan masakan mummy. Mawar hanya perlu announce, ‘Hari ni ada nasi ayam! Siapa nak?’ dan berkerumunlah rumah kami.

Menurut Mummy, mereka juga sukakan Ayam India masakan beliau. Setiap kali mengidam masakan itu, hampir tiga ke empat ekor ayam terpaksa Mummy korbankan. Wow!

IKLAN

 

* * * * *

 

HAHAHAAA PADAN MUKA ADIK @mawarashid

A post shared by Arfan Rusyaidi Rashid (@arfanrashid) on

Sebagai ibu, tentulah Mummy inginkan yang terbaik untuk anaknya sendiri. “Mummy betul-betul gembira bila Arfan dan Mawar tahu ke mana nak tuju walaupun pada usia muda.

“Apa yang Mummy selalu pesan adalah untuk tidak mudah lalai dengan kata pujian atau cercaan kerana sebetulnya, kita lebih kenal diri kita sendiri. Bukan perlu menyombong, tetapi selalu berwaspada di luar sana.”

InyaAllah Mummy, Happy Mother’s Day!

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI