Korang mesti masih mengingati kematian tragis yang berlaku kepada pelakon drama popular GLEE, Naya Rivera sekitar tahun 2020 setelah dia ditemui lemas di sebuah tasik.

Tambah mendukacitakan adalah apabila Naya pada ketika itu sedang menaiki sebuah sampan bersama putera sulungnya yang baru berusia 4 tahun, Josey.

ARTIKEL BERKAITAN: Satu-Persatu Pelakon GLEE Ditimpa Musibah, Semua Doakan Naya Rivera Ditemui Semula – REMAJA

Kini setelahh tiga tahun berlalu, Josey dan ayahnya, Ryan Dorsey yang juga merupakan seorang pelakon akhirnya terbuka hati untuk bercerita dengan lebih lanjut mengenai kehidupan mereka anak-beranak susulan pemergian Naya Rivera.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Naya Rivera (@nayarivera)

Masih Ingat Kematian Pelakon GLEE, Naya Rivera? Anak Kecilnya Kini Selalu Bertanyakan Memori Tentang Mendiang

Bercakap kepada media dalam rangka promosi episod drama Magnum P.A, Ryan berkata pengalaman membesarkan Josey sebagai seorang bapa tunggal mempunyai cabaran tersendiri terutamanya apabila topik mengenai Naya Rivera timbul dalam perbualan mereka.

IKLAN

“Ramai kanak-kanak akan mendapat tahu apa yang ayahnya lakukan sebagai pekerjaan. Mereka juga akan mengetahui pekerjaan ibu, di mana ia adalah perbualan yang sukar untuk saya elakkan. (Setiap kali itu berlaku), ia mengingatkan kami kepadanya (tragedi dan pemergiaan Naya Rivera).”

BACA LAGI: Kevin McHale Luah Rasa Sedih, Mayat Bintang ‘Glee’ Naya Rivera Ditemui – REMAJA

“Dia tidak akan sesekali melupakan ibunya. Dia kini berminat menonton naskah-naskah ibunya. Semua itu akan menjelaskan (siapakah Naya) dan dia akan benar-benar dapat menghargai impak ibunya ke atas orang ramai (dan) betapa berbakatnya ibunya dan siapakah ibunya di dunia luar, bukan sahaja dalam kehidupan di rumah,” ulasnya kepada E!.

Masih Ingat Kematian Pelakon GLEE, Naya Rivera? Anak Kecilnya Kini Selalu Bertanyakan Memori Tentang Mendiang

IKLAN

Buat Ryan pula, kadangkala dirinya masih dibelengu rasa sedih apabila mengenangkan mendiang dan adakala dia perlu menaikkan semangat dirinya sendiri.

Setiap kali Josey bertanyakan kepada Ryan mengenai Naya, dia hanya boleh menjawab, ‘I know buddy and I love you’, sebelum memberikan anaknya itu pelukan memandangkan Ryan sendiri tidak mempunyai apa-apa jawapan kepada pertanyaan Josey.

Dalam pada itu, jejaka berusia 39 tahun itu juga berkongsi bahawa Josey tertarik untuk membuka saluran YouTube-nya sendiri dan video pertama yang ingin dirakam olehnya adalah – you guess it – babak-babak daripada filem Batman!

Masih Ingat Kematian Pelakon GLEE, Naya Rivera? Anak Kecilnya Kini Selalu Bertanyakan Memori Tentang Mendiang

IKLAN

“Dia ingin saya menjadi Joker dan dia sebagai Batman. Tempoh hari, saya belikannya kain layah Batman dan tali pinggangnya. Dia berterima kasih kepada saya dan berkata, ‘Saya betul-betul sudah bersedia melakukan perkara Batman ini di peringkat seterusnya.'”

Minat Josey terhadap watak Batman sudah mula berputik sejak Naya masih hidup lagi. Malah mereka pernah bergambar dalam persalinan Batman dan Batgirl.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Naya Rivera (@nayarivera)

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti telegram rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI