Siapa tak kenal dengan kelincahan pemain lagenda dan juga penyerang utama Barcelona dan Argentina ini. Dia lah playmaker dalam pasukan dan dia juga finisher untuk menjaringkan gol.

ARTIKEL BERKAITAN : Carta Teratas Forbes Tahun 2020, Lionel Messi Bintang Bola Sepak Bergelar Billionaire

Lionel Messi Beri “Hint” Akan Bersara Selepas Piala Dunia Qatar 2022
Foto AFP  Via Getty Image

Peminat sukan bola sepak terutamanya pasukan bola sepak Argentina tentunya berdukacita pagi ini selepas mendengar perkhabaran mengenai Lionel Messi menyatakan bahawa Piala Dunia Qatar 2022 yang bakal berlangsung November depan adalah ‘Piala Dunia Terakhir’ disertainya sebelum menggantung but dari pentas antarabangsa.

Sebelum bermulanya bola sepak di Qatar iaitu acara yang ditunggu-tunggu oleh semua peminat bola sepak, Sebastián Vignolo memutuskan untuk menemu bual Lionel Messi dalam suatu temu bual ekslusif ” Orang Pertama” Star+.

Jangkaan warga Argentina yang ingin menjadikan Albiceleste sebagai salah seorang calon untuk memenangi kasut emas kembali ditenangkan oleh Leo dengan mengatakan bahawa “kami bukan calon yang terbaik” untuk memenangi kasut emas di Qatar.

IKLAN

Walau bagaimanapun, Flea kini menunggu detik-detik permulaan Piala Dunia dan akan menikmati lebih daripada sebelumnya atas sebab yang paling menyedihkan bagi semua peminat Pasukan Kebangsaan Argentina.

Lionel Messi Beri “Hint” Akan Bersara Selepas Piala Dunia Qatar 2022

“Ini adalah Piala Dunia terakhir saya” bintang Paris Saint-German (PSG) itu mengaku kepada Pollo Vignolo yang mengumumkan keputusannya bersama pasukan kebangsaan mulai 2023.

IKLAN

Itu sebabnya, dari penyertaan pertamanya di Jerman, 2006 dan pelbagai cabaran yang dilaluinya bersama Albiceleste termasuklah ‘final’ piala dunia, Leo akan menamatkan khidmatnya dalam dunia bola sepak apabila dia ‘diletakkan’ dalam Copa Amerika.

Ia dilihat sama ada Argentina akan dapat menikmatinya lagi untuk beberapa tahun, baik untuk kelayakan ataupun untuk Copa Amerika

Untuk info, sebelum ini Messi dikatakan telah mencatat pendapatan sebanyak 98 juta pound (RM521 juta) daripada gajinya dan juga bayaran iklan atau penajaan.

IKLAN

Sumber: BOLAVIP

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti telegram rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.