Kalau nak ikutkan, memanglah kita terlalu muda sebelum nak kahwin.

 

Tapi tak salah kan kalau setakat nak berangan..hehe. Persediaan awal tu penting terutamanya kalau melibatkan hari sepenting hari perkahwinan.

Baru-baru ini, pereka fesyen Rico Rinaldi telah memperkenalkan koleksi Bridal 2019 yang menampilkan penyanyi serta pelakon, Daiyan Trisha sebagai muse Rico. Bukan calang-calang orang yang pernah bekerjasama dengan Rico, contohnya seperti Neelofa untuk koleksi Hari Raya, April lalu.

 

 

Satu demi satu gaya Bridal yang dipersembahkan oleh Rico Rinaldi minggu lalu di Nu Sentral. Dan 8 rekaan ini memang menjadi impian kami di REMAJA. Jom tengok (dan berangan awal)!

 

01

IKLAN

Beading yang ada pada bahagian atas gaun ini membuatkan Daiyan kelihatan seperti puteri Fairytale. Barulah close shot pengantin menyerlah gitu.

 

02

Moden tetapi masih feminin. Dah penat-penat diet untuk majlis resepsi, kenalah tunjuk sikit body goals korang dengan adanya lace belt pada pinggang.

 

03

IKLAN

Gaun ini sesuai sangat untuk pengantin yang lincah dan sukakan momen dramatik. Ringkas tetapi tersangatlah cantik, one of our favourite dress for sure. 

 

04

Bagi pengantin yang memilih lokasi atau dewan besar seperti di hotel untuk majlis resepsi, gaun ini cukup sesuai. You need to fill in the room, dan rekaannya yang seakan ball gown ini boleh membantu.

 

05

IKLAN

Kalaulah Snow White berkahwin dengan prince charming, kami dapat bayangkan dia memakai gaun ini. Perincian pada bahagian torso dan tali pinggang memang kelihatan romantik.

 

06

Sukakan gaun tradisional seperti songket tetapi nak nampak lain daripada lain? Rear ruffles pada gaun ini boleh menjadikan kamu tumpuan semua jemputan. Ia mempunyai gaya retro ala awal 90-an.

 

07

Boleh tak kalau nak pakai 4 baju berbeza untuk hari perkahwinan nanti? Hehe, susah nak buat pilihan, terutamanya jika gaun kahwin mempunyai gaya fusion moden-tradisional seperti ini.

 

Tahniah Rico Rinaldi atas koleksi Bridal yang cukup bervariasi. Semua looks nampak berbeza untuk pilihan bakal pengantin. Gaun mana paling korang suka?