Lepas Kena Telur, Senator Anning Dimaki Rakyat Sendiri! Susahnya Hidup Bila Dibenci

288

Nampaknya kemarahan orang ramai terhadap Senator Fraser Anning ekoran keceluparannya dengan menuduh kehadiran imigran termasuk orang Islam sebagai punca serangan pengganas di dua buah masjid di Christchurch, New Zealand Jumaat lalu seakan tidak terpadam.

Selepas Will Connolly atau Egg Boy diangkat sebagai hero termasuk ditawarkan Ferrari jika ke Dubai selain tiket penerbangan pergi balik dan penginapan mewah jika ke Turki yang dibiayai oleh seorang professor, nampaknya kemarahan orang ramai terhadap Anning tak pernah surut.

Terkini, tular satu video dimaki oleh rakyat Australia sendiri ketika dalam perjalanan menaiki kapal terbang. Anning dalam videonya sempat meminta dirinya tidak disentuh biar provoksi dilakukan bertalu-talu terhadapnya.

Mungkin Anning dah belajar kot. Tindakannya menampar Egg Boy sebanyak dua kali juga mungkin  kesilapan dan sebab itulah dia enggan melayan makian tersebut.

Nampaknya, Anning kena belajar pepatah orang Melayu.

 

Sebab pulut santan binasa, sebab mulut badan binasa.

So korang ada lagi tak pepatah sesuai untuk Anning.

 

Pengajaran daripada kes Anning ini, jagalah lidah kerana ia lebih tajam daripada pedang. Terlajak perahu boleh diundur, terlajak kata dibenci orang.

Tapi satu je Admin nak cakap, lelaki pun mulut longkang eh! Opps.

CER KOMEN SIKIT