Bekas anggota kumpulan K-Pop terkenal Wanna One, Lai Kuanlin atau Kuanlin baru-baru ini mengumumkan bahawa dia telah mengambil keputusan untuk mengakhiri kerjayanya dalam industri hiburan.

Perkara itu dilaporkan oleh media Naver selepas Kuanlin memuat naik sebuah posting mengenai hal tersebut.

“Setelah membuat pertimbangan dengan berhati-hati, saya memutuskan untuk mengubah arah. Akaun ini akan dikelola oleh staff kerana terdapat perubahan dalam rancangan kerjaya saya”

Semua gambar dan perkongsian di akaun Instagram Kuanlin @official_lai_kuanlin juga telah dipadam dan ia telah diserahkan kepada pekerja untuk pengendalian seterusnya pada masa akan datang.

Lai Kuanlin Undur Diri Dari Dunia Muzik, Ingin Ubah Haluan Jadi Pengarah Filem
Kredit: Instagram Kuanlin

Bekas penyanyi itu juga difahamkan akan memilih kerjaya sebagai pengarah filem selepas mengambil keputusan untuk tidak lagi aktif sebagai penyanyi.

IKLAN

Lai Kuanlin sebelum ini pernah mengarah sebuah filem pendek di China selepas mempunyai konflik dengan bekas agensinya, Cube Entertainment.

Film yang berjudul The Battle of Winter and Summer berhasil memenangkan lima penghargaan, termasuk penghargaan Pengarah Terbaik, Filem Terbaik, dan Pelakon Terbaik di Prisma Roma Independent Film Awards.

IKLAN

Setelah berjaya menerima anugerah ini, pada tahun lalu Kuanlin dilaporkan telah mendaftar di Beijing Film Academy untuk melanjutkan pelajaran dalam bidang pengarahan dan penerbitan filem.

IKLAN

Setelah menemui bakatnya dalam bidang pengarahan filem, Kuanlin memutuskan untuk mengubah bidang kerjayanya dan pencen dari dunia hiburan. Keputusannya ini mendapat sokongan dan ia diterima dengan baik oleh peminat.

Sekadar info, Lai Kuanlin sebelum ini pernah menganggotai kumpulan K–Pop Wanna One selepas muncul dalam program Produce 101. Kumpulan itu telah dibubarkan pada 2019 atas beberapa sebab tertentu.

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti TelegramInstagram dan TikTok rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI