Lagu Indonesia, ‘Sikok Bagi Duo’ semakin popular sejak kebelakangan ini apabila sering dijadikan muzik latar video-video pendek di media sosial terutamanya dilaman TikTok.

ARTIKEL BERKAITAN : Siapakah Penyanyi Remaja Lagu Viral ‘Lathi’? Kenali 7 Perkara Tentang Sara Fajira

Lagu ini diterima baik oleh pengguna TikTok kerana muziknya yang ‘catchy‘ dan pengguna TikTok menari menggunakan remix lagu tersebut dengan gembira.

Lagu Jadi Fenomena Di TikTok, Siapa Sangka Penyanyi ‘Sikok Bagi Duo’ Ini Rupanya…

Tidak ramai yang tahu maksud sebenar di sebalik ungkapan tersebut yang sering disebut-sebut dan dinyanyikan orang ramai termasuklah golongan kanak-kanak. Namun, jangan risau kerana lagu ini sebenarnya membawa makna tentang kerjasama dan sokongan untuk seseorang atau kumpulan.

 

IKLAN
@lagumalaysiaindonesia #sikokbagiduo #music #indonesia #malaysia #fyp #artis #foryou #malaysia #fy ♬ original sound – Lagu Malaysia Dan Indonesia

Jika diterjemahkan lirik lagu ini iaitu “sikok untuk duo, jangan naik jugo weto tekan samo-samo. Sikok buat duo, jangan naik telan galo-galo. Sikok untuk duo, jangan naik, jom tekan samo-samo.”, ia bermaksud jika satu untuk dua tidak boleh, bolehlah kita usahakan bersama.

Menurut laporan, Meli Dedi dan rakan-rakannya dijemput untuk menari sambil menyanyikan lagu Sikok Bagi Duo dengan iringan DJ.

IKLAN

Tahukah anda siapa penyanyi ‘Sikok Bagi Duo’ ini? penyanyi lagu ini adalah seorang wanita bernama Meli Dedi berasal dari Lubuklinggau, Indonesia.

Selain daripada menjadi suri rumah, Meli juga bekerja sebagai pengacara majlis. Siapa sangka rezeki Meli yang secara spontan menyanyikan lagu ‘Sikok Bagi Duo’ ketika mengacarakan majlis kini mencipta fenomena di TikTok.

Tuah ‘Sikok Bagi Duo’, sekelip mata suri rumah ini dikenali dan popular.

IKLAN

**

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti telegram rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

https://www.youtube.com/watch?v=ZR5k3G3N5LY&t=1064s

Show comments
IKLAN