Sumber Foto: Instagram @kyliejenner

 

REMAJA pasti ramai di kalangan kita yang selalu terfikir untuk tidak lagi mengikuti akaun Instagram rakan kita sendiri setelah persahabatan di antara kali sudah tidak lagi seperti dahulu.

Bagaimanapun disebabkan oleh rasa ‘kasihan’ dan ingin menjaga hati mereka, kita tidak tergamak untuk unfollow mereka ini.

Well, not Kylie Jenner!

Kylie Jenner Lakukan ‘Social Media Purge’, Bertindak Unfollow Rakan Besar-Besaran

Laporan daripada portal E-News baru-baru ini berkata Kylie telahpun bertindak untuk unfollow sebilangan besar selebriti dan personaliti popular yang sebelum ini dikaitkan dengannya.

Apa sebenarnya kisah di sebalik ‘social media purge’ yang dilakukan oleh Kylie ini?

IKLAN

ARTIKEL BERKAITAN : “Saya Tak Pernah Meminta Diberi Gelaran Tersebut ..” Title Individu Termuda Bergelar Billionaire Kylie Jenner Ditarik Forbes – REMAJA

 

Minggu Pertama 2021 Penuh Drama?

Ramai yang berpendapat bahawa Kylie mungkin sekali ingin melakukan azam baharu bagi tahun 2021 dan ingin mengecilkan skala orang yang dipercayai olehnya.

Maklumlah, apabila seseorang menjadi sepopular Kylie dengan nilai aset berjuta-juta dolar, tentunya ramai saja pihak yang ingin mengambil kesempatan ke atasnya. Apa yang mengejutkan adalah apabila Kylie tidak lagi mengikuti kira-kira 28 akaun Instagram rakannya.

Ini termasuklah Sofia Richie (personaliti media sosial dan teman wanita Scott Disick), Victoria Villarroel (bekas pembantu peribadi Kylie Jenner dari 2015 hingga 2020), Hailey Bieber, Yris Palmer (pemilik jenama popular StarLashextensions) dan Fai Khadra (rakan karib Kendall Jenner yang menemani model itu ke perkahwinan Justin Bieber).

IKLAN

Kylie Jenner Lakukan ‘Social Media Purge’, Bertindak Unfollow Rakan Besar-Besaran

Kylie bersama Sofia Richie.

Kylie Jenner Lakukan ‘Social Media Purge’, Bertindak Unfollow Rakan Besar-BesaranKylie bersama Fai Khadra.

Selain itu, antara nama lain yang ‘tidak bernasib baik’ dan dibuang daripada senarai following Kylie ialah Harry Hudson (penyanyi), Rosalia (penyanyi) dan Ariel Tejada (jurusolek Kylie Jenner).

IKLAN

Walaupun masih tiada sebab kukuh di sebalik tindakan ini, ia sama sekali tidak berkaitan dengan apa-apa drama atau pergaduhan. Seperti yang penulis sebutkan tadi, mungkin sekali Kylie ingin mengecilkan senarai following-nya kepada jenama miliknya, ahli keluarga dan akaun peminat pilihannya.

Ini bukanlah kali pertama Kylie unfollow secara besar-besaran. Kali terakhir dia bertindak sedemikian adalah pada tahun 2019 apabila bekas rakan baiknya, Jordyn Woods mengaku telah mencium teman lelaki Khloe Kardashian pada waktu itu iatu Tristan Thompson.

Kylie Jenner Lakukan ‘Social Media Purge’, Bertindak Unfollow Rakan Besar-Besaran

Kylie lebih banyak menghabiskan masa bersama anaknya, Stormy berbanding rakan karibnya.

Tak apalah Kylie. Lebih kecil kumpulan yang kita percayai, lebih bagus kan?

BACA LAGI : Kylie Jenner Anak Satu Dapatkan Bentuk Badan Asal, Ini 3 Caranya – REMAJA