Sebelum ini konsert artis popular Korea Selatan, Super Junior World Tour – Super Show 8: Infinite Time in Kuala Lumpur yang sepatutnya berlangsung pada 1 Mac lepas di Axiata Arena, Bukit Jalil dikatakan telah ditunda kepada satu tarikh yang lain.

Namun, berita terbaru yang telah disahkan sendiri oleh penganjur konsert tersebut, Star Planet telah pun menjelaskan bahawa konsert jelajah Super Junior di Malaysia telah pun dibatalkan ekoran daripada larangan mengadakan perhimpunan besar-besaran kerana wabak COVID-19.

Konsert Super Junior World Tour – Super Show 8: Infinite Time Di Malaysia Dibatalkan Akibat COVID-19

Bagi individu yang telah membeli tiket melalui saluran rasmi, korang akan mendapat bayaran balik dan pengembalian wang akan diproses mulai 11 Jun 2020 dan seterusnya.

IKLAN

(a) Sekiranya korang telah membeli tiket secara dalam talian melalui www.myticket.asia, korang tidak perlu mengambil tindakan kerana jumlah bayaran balik akan dikreditkan secara automatik ke kad kredit/debit yang digunakan semasa membuat pembelian.

(b) Sekiranya korang telah membuat pembelian secara langsung di pejabat Star Planet atau dari mana-mana kedai sah My Ticket Asia, korang diminta untuk mengisi Refund Authorisation Form (https://bit.ly/SS8RAF20) dan emailkan kepada ss8.ticketing@starplanet.com.my pada atau sebelum 5/6/2020 untuk proses bayaran balik.

IKLAN

Konsert Super Junior World Tour – Super Show 8: Infinite Time Di Malaysia Dibatalkan Akibat COVID-19

IKLAN

Hm, berita ini mungkin membuatkan peminat Super Junior di Malaysia berasa kecewa dan sedih, namun kita perlu sedar dan akur tentang kepentingan keselamatan masyarakat terlebih dahulu.

Mungkin selepas situasi sudah mula stabil, siapa tahu Super Junior akan ke Malaysia lagi. Hiks!

Sumber: Star Planet

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI