Bercakap mengenai Kate Middleton, Duchess of Cambridge ini antara wanita yang sering menjadi perhatian kerana kecantikannya yang luar biasa di seluruh dunia.

ARTIKEL BERKAITAN : Kenali Kate Middleton, Bakal Permaisuri Yang Menginjak Usia 40 Tahun

Walaupun usia sudah menginjak 40 tahun, Kate Middleton kelihatan cantik dan awet muda setanding korang yang berusia 20-an. Walaupun ramai yang ingin tahu dan selidik tentang rahsia kecantikannya, Kate mengejutkan orang ramai dengan rahsianya iaitu racun lebah!

Kesan Sama Seperti Botox, Racun Lebah Rahsia Kekal Awet Muda Kate Middleton
Foto Via Instagram Kate Middleton

Racun Lebah Kuncinya

Terkini, kajian teknologi telah menemukan bahawa bisa atau racun lebah lebah berupaya untuk meningkatkan keanjalan kulit dan memberikan wajah yang gebu. Selain itu, bisa lebah turut mendapat gelaran “jawapan alam untuk botox”, disebabkan sifatnya yang merangsang penghasilan kolagen secara semula jadi pada wajah.

Siapa sangka dalam diam isteri kepada Putera William ini merupakan peminat tegar rawatan wajah yang menggunakan racun lebah. Bagi orang biasa, ia mungkin menakutkan kerana serangga ini terkenal dengan sifat menyengatnya tetapi bukan pada Kate.

IKLAN

Menurut sumber, Kate perlu membayar sekitar RM1500 untuk setiap sesi rawatan wajah menggunakan racun lebah.

Kesan Sama Seperti Botox, Racun Lebah Rahsia Kekal Awet Muda Kate Middleton
Foto Via Pexels.com

Memang mengerikan bila nak guna racun lebah pada wajah tetapi rawatan ini sangat berkesan dan tidak berikan kesan sampingan. Ekstrak racun yang dibuat khas ini boleh menghilangkan garis halus, menenangkan kulit, meningkatkan kolagen dan juga pudarkan parut.

Rawatan racun lebah dikatakan mempunyai kesan yang sama seperti Botox kerana ia bersifat anaphylactic iaitu melegakan dan membuat otot wajah lebih relax.

IKLAN

Kesan Sama Seperti Botox, Racun Lebah Rahsia Kekal Awet Muda Kate Middleton

Selain daripada itu kajian juga menunjukkan racun lebah secara aktifnya boleh mengurangkan dan menghilangkan jumlah kedutan pada wajah. Bukan itu sahaja, penggunaan racun lebah juga dapat meningkatkan kecerahan wajah dan menganjalkan kulit dengan segera.

Untuk info, bukan Kate seorang, rupanya Gwyneth Paltrow dan Victoria Beckham pun gunakan rawatan racun lebah yang sama untuk kekal awet muda tau!

IKLAN

BACA LAGI : Gara-Gara Anak Alahan, Beyonce Bela Lebah Sendiri Untuk Dapatkan Madu.

SUMBER : 1

**

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti telegram rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI