It’s that time of the year again. Pada setiap penghujung tahun pasti akan keluar senarai-senarai pencapaian individu tidak kiralah sebagai penyanyi, pelakon mahu pun model. Ramai yang tertanya-tanya siapakah model yang mendapat pendapatan paling tinggi sepanjang tahun 2017.

Kendall Jenner Rampas Takhta Gisele Bundchen Sebagai Model Termahal
Gisele Bunchen memegang rekod model berpendapatan paling tinggi dari tahun 2002 ke 2016.

Sejak tahun 2002, supermodel berasal dari Brazil, Gisele Bundchen telah mengungguli carta tanpa digugat oleh sesiapa pun. Namun, untuk tahun 2017 ia sudah berubah. The year of 2017 belong to Kendall Jenner!

IKLAN
Kendall Jenner Rampas Takhta Gisele Bundchen Sebagai Model Termahal
The new ‘it’ girl in town, Kenddall Jenner kini bergelar model paling bernilai.

Jadi bagaimana peragawati yang baru berusia 22 tahun mampu merampas takhta dari seorang queen seperti Gisele? Teirma kasih kepada media sosial terutama Instagram, Kendall Jenner berjaya mengumpul empayar pengikutnya yang berjumlah lebih 85 juta.

IKLAN

Dengan populariti luar biasa seperti ini Kendall berjaya mendapatkan kontrak bernilai jutaan ringgit bersama jenama-jenama popular seperti Estee Lauder, La Perla dan juga Adidas. Selain itu, pendapatan menerusi penampilannya di dalam program realiti TV keluarganya, Keeping Up With Kardashians, clothing line Kendall + Kylie serta pelbagai tajaan kempen media sosial turut menyumbang pendapatan tingginya berjumlah USD22 juta.

IKLAN

Kendall Jenner Rampas Takhta Gisele Bundchen Sebagai Model TermahalGisele yang agak ‘senyap’ pada tahun ini berada di tempat kedua dengan USD17.5 juta dengan endorsment daripada Carolina Herrera, Arezzo dan Vivara. Ia agak berkurangan berbanding jumlag dikumpulnya pada tahun lalu, USD30.5 juta. Di tempat ketiga pula isteri kepada John Legend, Chrissy Teigen dengan USD13.5 juta yang pertama kali measuki carta Top 10 model termahal. Ia diikuti oleh Adriana Lima (USD10.5 juta) dan Gigi Hadid (USD9.5 juta).

TOP 10 HIGHEST EARNING MODEL 2017

  1. Kendall Jenner $22 juta
  2. Gisele Bündchen $17.5 juta
  3. Chrissy Teigen $13.5 juta
  4. Adriana Lima $10.5 juta
  5. Gigi Hadid $9.5 juta
  6. Rosie Huntington-Whiteley $9.5 juta
  7. Karlie Kloss $9 juta
  8. Liu Wen $6.5 juta
  9. Bella Hadid $6 juta
  10. Ashley Graham $5.5. juta
Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI