Minggu pertama Hero Dewi Remaja 2023 berakhir dengan penuh kejutan dan saspens setelah juri tetap dan mentor, Scha Al-Yahya mengumumkan tiada penyingkiran bakal berlaku semalam.

ARTIKEL BERKAITAN: Adrenalin Memuncak, Semangat Membara! Mental & Fizikal Hero Dewi Remaja 2023 Diuji Penuh Maksima

“Kalau Betul Saya Tersingkir…” – Dikejarkan Ke Hospital, Adrina ‘Akur’ Berada Di Kedudukan Terakhir

Namun pasrah dengan jumlah markah yang digabungkan dari Viper Challenge dan Photoshoot Challenge, Adrina akur apabila diumumkan menduduki tempat terakhir di antara finalis Hero Dewi Remaja 2023.

“Saya dah jangka yang saya akan berada di tangga terakhir, tapi sejujurnya saya tidak sedih sebab saya dah cuba sedaya upaya untuk menyelesaikan cabaran tersebut.

“Saya buat bersungguh-sungguh selagi mampu. Alhamdulillah saya diberikan peluang sekali lagi untuk membuktikan kemampuan di episod akan datang,” jelasnya.

“Kalau Betul Saya Tersingkir…” – Dikejarkan Ke Hospital, Adrina ‘Akur’ Berada Di Kedudukan Terakhir

IKLAN

Penonton di rumah mungkin turut merasakan kerisauan yang melanda finalis Hero Dewi Remaja 2023 apabila melihat kondisi Adrina di penghujung cabaran.

“Waktu Viper Challenge, saya sebenarnya orang ketujuh yang berjaya menyelesaikan kesemua rintangan, cuma ketika itu saya dapatkan dunia sudah mula ‘berpusing’ dan secara automatik saya dah tak boleh push diri untuk lari ke garisan penamat.

“Darah saya ketika itu berada di paras rendah dan sejujurnya saya ada masalah kesihatan. Namun, saya tidak mahu menjadikan perkara itu sebagai alasan tapi tidak dapat dinafikan kondisi kesihatan saya menjadi limit untuk saya lebih aktif,” jelasnya lagi.

 Finalis Hero Dewi Remaja 2023 yang berasal dari Kelantan ini juga akur andai dirinya tersingkir dari pertandingan tersebut.

IKLAN

“Kalau Betul Saya Tersingkir…” – Dikejarkan Ke Hospital, Adrina ‘Akur’ Berada Di Kedudukan Terakhir

“Kalau betul saya tersingkir malam ini, sejujurnya saya masih bersyukur. Alhamdulillah saya sudah pun berpeluang masuk ke program ini dan saya yakin banyak lagi peluang di luar sana menanti,” komennya.

***

IKLAN

Pencarian Hero Dewi Remaja 2023 akan ditayangkan menerusi lapan (8) episod bermula 10 November, pada setiap hari Jumaat jam 10 malam di saluran Astro Ria.

Selain bertanding menerusi cabaran dalam episod yang ditayangkan, 16 finalis juga bertanding dari aspek populariti serta duo terbaik menerusi undian peminat yang dibuka bermula 10 November 2023 sehingga ke malam finale kelak untuk mengetahui siapakah yang akan bergelar Hero Favourite 2023 dan Dewi Favourite 2023 serta Best Chemistry Duo.

Undian boleh dilakukan pada setiap hari di laman web rasmi REMAJA di https://www.remaja.my/herodewi/

Siapakah yang bakal meneruskan legasi HERO REMAJA dan DEWI REMAJA yang disandang oleh juara-juara terdahulu? Sama-sama kita nantikan!

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti telegram rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.