Setiap akhir tahun, ramai yang akan menantikan cara Wajah Wanita Tercantik Asia yang dikeluarkan oleh TCC Asia.

Akhirnya ia diumumkan juga baru-baru ini dan guess what, wanita yang menjuarai cara menurut undian peminat ialah…jeng..jeng..jeng

Son Ye Jin iaitu heroin dalam ‘Crash Landing On You’!

Kalahkan Lisa Blackpink, Heroin ‘Crash Landing On You‘ Dinobat Wanita Tercantik 2020

Siapa sangka dalam usia memasuki 38 tahun, Son Ye Jin mendapat gelaran ini. Tidak boleh dinafikan Son Ye Jin kelihatan menawan dan kelihatan awet muda.

Sudah tentu ramai peminat ingin tahu mengenai rahsia kecantikan yang sentiasa kelihatan segar dan awet muda. Dipetik dari halaman Preview.ph, berikut adalah amalan setiap hari Son Ye Jin menjaga kecantikan dan kesihatan diri.

IKLAN

Kalahkan Lisa Blackpink, Heroin ‘Crash Landing On You‘ Dinobat Wanita Tercantik 2020

Hanya Pakai Masker Timun
Aktres itu mendedahkan bahawa dia telah membesar menyaksikan ibunya membuat masker mata dari timun. Difahamkan petua kecantikan orang tua-tua ini popular kerana ia dapat menenangkan kulit dan mengurangkan lingkaran hitam di mata. Ia boleh dilakukan dengan menyejukkan kepingan timun dan meletakkannya di atas mata anda.

“Tidak banyak produk kosmetik pada masa itu,” kata Ye Jin. “Saya telah mengikuti jejak ibu saya. saya masih menggunakan timun hingga kini.”

Pakai Sheet Mask Hampir Setiap Hari

Sheet Mask atau masker wajah dalam bentuk lembaran antara yang menjadi kegemaran Son Ye Jin. Sebenarnya, bintang drama Korea itu akan menggunakan Sheet Mask hampir setiap hari, terutama sebelum penggambaran demi untuk memastikan kulitnya berada pada tahap terbaik. Dia akui Sheet Mask ini sangat berkesan jika mahukan pemulihan kulit cepat sebelum acara penting.

IKLAN

Masker juga antara benda wajib dibawa jika melakukan perjalanan.

Kalahkan Lisa Blackpink, Heroin ‘Crash Landing On You‘ Dinobat Wanita Tercantik 2020

Kalahkan Lisa Blackpink
Undian ‘Wanita Tercantik di Dunia 2020’ itu dibuat sejak 4 April 2020. Walaubagaimanapun, Starmometer memilih artis cantik dalam pencalonan dengan penilaian dari indeks populariti, wajah cantik, dan daya tarikan di mata orang ramai.

IKLAN

Undian dilakukan oleh laman web Startometer melalui tiga media sosial iaitu Facebook, Instagram, dan Twitter. Son Ye Jin mendapat sejumlah 4.3 juta undi.

Di bawah Son Ye Jin, anggota Blackpink dari Thailand, Lisa. Pada tahun 2019 Lisa menduduki tempat pertama dalam senarai 100 wanita paling cantik dalam versi Asia TC Candler.

Apapun rindu nak tengok Son Ye Jin dalam drama ‘Crash Landing on You‘. Cantik sangat. Nak cari timun la esok.hiks

Sumber : Startometer

 

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI