Si cantik manis Hosiani Keewon telah diumumkan sebagai penyampai baru untuk Radio ERA Sabah dalam satu majlis diadakan semalam. Dia yang merupakan figura yang tidak asing di negeri bawah bayu itu bakal muncul dalam segmen ‘Pagi ERA Sabah’.

Untuk segmen yang bersiaran dari pukul 6 pagi sehingga 10 pagi itu, wanita bersuara merdu ini akan turut disertai oleh dua lagi penyampai radio iaitu Addnan dan Mijul yang merupakan jejaka berbakat besar dalam bidang pengacaraan dan penyampaian radio.

“Saya Tunggu Anda Telefon,” – Hosiani Keewon Kini Bergelar Penyampai Radio ERA Sabah

Menjengah ke ruangan Instagram Hosiani Keewon, dia mendedahkan yang dirinya merupakan ahli baru ERA Sabah dalam salah satu hantaran.

IKLAN

“Saya akan menyertai Padi ERA Sabah sebagai penyampai radio baharu bermula 31 Oktober 2022 dari 6 pagi sehingga 10 pagi. Siapa yang dalam perjalanan ke tempat kerja awal dan meredah kesesakan trafik bolehlah dengar celoteh kami, Addnan, Mijul dan Keewon. Saya tunggu anda telefon ok,” tulisnya.

“Saya Tunggu Anda Telefon,” – Hosiani Keewon Kini Bergelar Penyampai Radio ERA Sabah

Dalam segmen tersebut, pendengar akan dipersembahkan dengan pengisian seperti berikut:-

IKLAN
  • Besthrees: Perbualan santai tiga sahabat baik tentang topik semasa yang tular.
  • Topik: Personaliti ERA Sabah mengupas pelbagai perbincangan harian berkaitan merangkumi berita semasa, cerita selebriti, dan perkara yang melucukan.
  • FYI ERA: Di mana Addnan, Mijul dan Keewon berkongsi tentang fakta, sejarah dan latar belakang berkaitan negeri Sabah bersama pendengar.
  • Cakap Laju: Pendengar diberi peluang untuk membuat meneka perkataan yang disebut secara laju dan menang hadiah wang tunai.

ARTIKEL BERKAITAN: Dari Dunia Ratu Cantik Ke Konti Radio, Dewi Natasha Akui Kemahiran Komunikasi Sangat Penting Dalam Kerjaya

“Saya Tunggu Anda Telefon,” – Hosiani Keewon Kini Bergelar Penyampai Radio ERA Sabah

IKLAN

Popular dengan panggilan Hosiani Keewon, pemilik nama penuh Hosiani James Jaimis  yang kini berusia 29 tahun ini merupakan juara Pertandingan Unduk Ngadau 2018. Sejak menjuarai pertandingan itu dia mencipta nama di Sabah sebagai seorang personaliti media sosial, pelakon dan juga penyanyi.

+++Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti telegram rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.