Demam ‘Avengers: Infinity War’ nampaknya masih belum reda. Walaupun sedikit tenggelam dengan perkembangan PRU14, namun di kalangan netizen muda masih hangat memperkatakan tentang filem yang telah memecah rekod dunia box-office tersebut.

Bagi yang sudah menonton ‘Avengers’: Infinity War’ kamu pastinya telah kenal dengan watak Gamora lakonan Zoe Saldana. Dan menariknya dalam instalasi terbaru filem ‘Avengers’, kita turut diperkenalkan dengan watak Gamora semasa kecil. Sejarah hitam yang melanda hidupnya dan membesar di bawah jagaan Thanos menjadikan Gamora sebagai antara watak penting.

Jom Kenali Gamora Versi Kanak-Kanak, Ariana Greenblatt

Remaja berasa cukup tertarik dengan sejarah hidup Gamora dan tentunya kemunculan pelakon kanak-kanak yang melakonkan watak Gamora mengundang persoalan, siapakah pelakon cilik yang cukup hebat ini?

Si cilik yang baru berusia 11 tahun ini ialah Ariana Somhon Valon Greenblatt atau lebih dikenali sebagai Ariana Greenblatt. Pelakon kanak-kanak yang mula mencipta nama menerusi wataknya sebagai Daphne di dalam siri TV popular Disney, ‘Stuck In The Middle’.

Jom Kenali Gamora Versi Kanak-Kanak, Ariana Greenblatt

IKLAN

Menerusi siri TV tersebut, Ariana mula mengumpul ramai peminat terutamanya dari golongan kanak-kanak dan juga para ibu. Bukan sahaja pandai berlakon, Ariana juga merupakan seorang penari yang hebat. Dengan karakternya yang periang, Ariana merupakan seorang pelakon cilik yang sangat cerdik.

Dan pada tahun 2014, video YouTube yang menampilkan Ariana melakukan persembahan tarian telah tular dan mendapat jumlah tontotnan melebihi 73 ribu views!

https://www.youtube.com/watch?v=Wuy3iXIVrDg

Perjalanan karier Ariana bermula ketika dia berusia sembilan tahun selepas berkaya mendapatkan watak sampingan di dalam program ‘Liv and Maddie’. Selepas itu dia turut muncul dalam salah sebuah episod ‘Joy-A-Rooney’ sebelum dilamar menjadi salah seorang pelakon utama ‘Stuck In The Middle’ pada tahun 2016.

IKLAN
Jom Kenali Gamora Versi Kanak-Kanak, Ariana Greenblatt
Gamora and Gamora!

Kepetahan serta bakat lakonan yang dimilikinya itulah meyakinkan Marvel Studio untuk memilihnya memegang watak sebagai Gamora versi kanak-kanak.

Korang boleh follow Ariana di Twitter dan Instagram!

All the best Ariana!

TRIVIA

Pernah muncul dalam filem ‘A Bad Moms Christmas’ bersama Mila Kunis dan Kristen Bell

IKLAN

Debut TV pertama menerusi ‘Liv and Maddie’

Berketurunan hispanic dan membesar bersama ibu bapa dan seorang abang bernama Gavin

Turut muncul dalam program TV, ‘Legendary Dudas’ pada tahun 2016

Membintangi filem akan datang ‘The One and Only Ivan’ dengan memegang watak sebagai Julia

Berbintang Virgo

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI