Walaupun mengakhiri pencarian Hero Remaja 2020 dengan hanya mendapat tempat keempat, Jabir Meftah tetap positif dan bersyukur kerana semuanya telah berakhir dan dia kini boleh bergerak ke hadapan serta menyelesaikan segala tugasan dalam misinya bagi membantu pergerakan Youth Care Malaysia (YCM).

“Alhamdulillah saya sangat gembira pada malam ini kerana sejujurnya saya ingin menyelesaikan program ini dengan cepat supaya kami semua boleh buka sayap dan ramai-ramai jadi juara. Kami harus buktikan bahawa bukan hanya memiliki paras rupa, sebaliknya memberi manfaat kepada orang lain,” luah Jabir.

Jabir Meftah Nazar Beri Hadiah Wang Kemenangan Pada Youthcare Malaysia

“Buat pertama kalinya dalam program ini saya tidak merasa tertekan kerana dah tak perlu nak fikir apa-apa and just enjoy the show. Sebelum ini saya juga sudah bernazar, jika menang saya akan memberikan kesemua wang hadiah kepada Youthcare Malaysia,”

IKLAN

“Selepas ini saya juga ingin menjemput majalah Remaja, bukan sebagai Jabir Meftah tetapi Presiden Youthcare Malaysia untuk bawa kesemua Hero Remaja kita turun padang dan sama-sama belajar melihat apa yang ada di luar sana,” jelasnya.

Jabir Meftah Nazar Beri Hadiah Wang Kemenangan Pada Youthcare Malaysia
Dari kiri Umar, Haziq, Nadhir, Jabir, Meerqeen

Merupakan pelajar jurusan Kejuruteraan Kimia di Universiti Teknologi Petronas, Perak, Jabir akan meneruskan pembelajarannya dan dalam masa yang sama akan tetap menguruskan urusan kebajikan yang dilakukan oleh YCM.

IKLAN

“Selepas ini saya juga akan sambung masuk ke set penggambaran drama Juliet dan akan tetap meneruskan kerjaya di dalam industri hiburan jika diberikan lagi peluang-peluang lain,” tambah Jabir lagi.

Jabir Meftah Nazar Beri Hadiah Wang Kemenangan Pada Youthcare Malaysia

IKLAN

Anak muda berusia 20 tahun ini juga menyifatkan bahawa kesemua finalis telah memberikan yang terbaik dan berharap agar kami semua berjaya menempatkan diri ke satu tahap yang lebih baik.

Jabir Meftah Nazar Beri Hadiah Wang Kemenangan Pada Youthcare Malaysia
Bersama ibu tersayang

“Harapan saya adalah kesemua finalis kekal menjadi hero dan kali ini Malaysia tidak akan lihat bahawa batch kami ‘biasa-biasa’, sebaliknya mereka akan melihat hasil yang luar biasa daripada kami insyaAllah. Hero Remaja adalah hero yang sebenar dan akan memberi inspirasi buat seluruh masyarakat,”

Tahniah kami ucapkan kepada Jabir Meftah dan semoga terus sukses dengan apa sahaja yang akan dilakukan olehnya. Jabir juga turut mengucapkan jutaan terima kasih buat keluarga, sahabat dan penyokongnya yang tidak pernah jemu-jemu memberikan sokongan selama ini.