Singapura telah melantik Lawrence Wong sebagai perdana menteri baharu. Bukan sahaja Lawrence menjadi perhatian dunia, isterinya turut menjadi perhatian dan dipuji cantik macam pelakon Korea.

ARTIKEL BERKAITAN: Tiada Lagi Isu Tertinggal, Lapangan Terbang Changi Singapura Bebas Pasport Mulai 2024!

Isteri PM Baru Singapura Dipuji Cantik Macam Pelakon Korea, Bekas Pengurus Bank
isteri Perdana Menteri Singapura, Loo Tzu Zui.

Ramai yang memujinya malah membandingkan bekas pegawai bank itu dengan aktres Korea.

Isteri PM Baru Singapura Dipuji Cantik Macam Pelakon Korea, Bekas Pengurus Bank!

Loo Tze Zui ialah isteri Lawrence Wong daripada perkahwinan keduanya. Mereka belum dikurniakan anak dan jarang berkongsi detik-detik peribadi di media sosial. Tetapi selepas suaminya dilantik sebagai PM Singapura, penampilan Loo terus tular di media sosial. Netizen kagum dengan gaya dan latar belakang beliau.

Isteri PM Baru Singapura Dipuji Cantik Macam Pelakon Korea, Bekas Pengurus Bank
isteri Perdana Menteri Singapura, Loo Tzu Zui.
Isteri PM Baru Singapura Dipuji Cantik Macam Pelakon Korea, Bekas Pengurus Bank
isteri Perdana Menteri Singapura, Loo Tzu Zui.

Seperti suaminya, Loo Tzu Zui juga berasal dari kalangan elit. Lulusan University of Southern California, beliau memiliki Ijazah Sarjana Muda Sains dalam Pentadbiran Perniagaan dengan jurusan ekonomi.

IKLAN

Biarpun jarang tunjuk kemesraan, Loo Tzu Zui kerap menemani Lawrence Wong dalam pelbagai aktiviti, termasuk perasmian Presiden Tharman Shanmugaratnam, di mana kecantikannya mula menarik perhatian. Loo juga dilaporkan sering menggunting rambut suaminya di rumah.

 

@mustsharenews With PM Wong officially sworn in, hopefully we’ll get to see more of her at events. #mustsharenews #sgnews #sgfyp #sg #singapore #sgtiktok #tiktoksg #entertainmentnews #pm #primeminister #facts ♬ original sound – MustShareNews

IKLAN

Selain cantik dan bijak, isteri PM Singapura itu turut menjadi tumpuan kerana banyak menyertai acara amal. Wanita ini, yang pernah menjadi pelabur swasta individu, sering menyumbang kepada pelbagai organisasi, termasuk muzium. Tahun ini, Loo Tzu Zui dianugerahkan sebagai penyokong terbesar selepas menyumbang lebih daripada S$5,000.

Penampilannya menjadi viral, dengan segelintir netizen menggelarnya sebagai isteri perdana menteri Singapura yang tercantik. Tampil anggun dan elegan, ada yang memujinya kerana mempunyai penampilan seperti pelakon Korea. “Yang paling penting dari acara ini ialah isteri Lawrence itu cantik,” “Dia betul-betul dapat isteri yang cantik,” “Dia cantik macam aktres Korea,” tulis netizen.

IKLAN

Cantikkan betul macam selebriti Korea Selatan pula!

BACA LAGI: Nak Bela Kucing Di Singapura Kini Perlu Ada Lesen Dan Mikrocip!

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti Telegram, Instagram dan TikTok rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

Sumber : Today/AQ/aq

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI