Bagi peminat setia pelakon utama Dilan, mesti korang dah tak sabar menantikan kemunculan filem lakonan terbaru Iqbal Ramadhan dalam Ali & Rat-Ratu Queens. Menjalani penggambaran di kota New York pada dua tahun lalu, filem ini bakal ditayangkan di saluran Netflix pada 17 Jun 2021.

Ali & Ratu-Ratu Queens mengisahkan tentang seorang kanak-kanak yang bernama Ali (Iqbal Ramadan) ditinggalkan ibunya (Marissa Anita sebagai Mia) yang mengejar cita-cita ingin menjadi seorang penyanyi di kota New York. Semenjak daripada pemergian ibunya itu, Mia tidak lagi pernah pulang ke Indonesia.

Iqbal Ramadhan Tidak Kekok Dikelilingi Wanita Dalam Ali & Ratu-Ratu Queens

Disebabkan itu, apabila meningkat dewasa Ali bernekad untuk ke New York mencari ibunya dan disitu juga dia berjumpa dengan empat orang wanita Indonesia yang dibintangi oleh Nirina Zubir, Tika Panggabean, Asri Welas dan Happy Salma untuk membantu Ali menemukan semula ibunya itu.

Iqbal Ramadhan Tidak Kekok Dikelilingi Wanita Dalam Ali & Ratu-Ratu Queens

IKLAN

Tidak kekok berlakon bersama barisan bintang ternama Indonesia, Iqbal menyifatkan peranan Ali ini adalah satu tawaran penghargaan buatnya kerana digandingkan dengan pelakon-pelakon berpengalaman.

“Saya seronok bila berpeluang digandingkan dengan mereka. Banyak perkara yang saya belajar daripada mereka dan mendapat perspektif daripada sudut pandangan wanita. Dengan mereka juga, saya dapat belajar untuk menjadi lebih baik kerana saya tidak pernah mempunyai pengalaman seperti ini,”

“Berada disamping mereka seperti berada bersama ibu sendiri. Saya pegang setiap apa yang diajarkan oleh mereka dan banyak bertanya soalan kepada pelakon-pelakon hebat ini,” jelas Iqbal.

IKLAN

Marissa Anita juga menambah, untuk lebih menghayati karakter ibu dan anak yang dibawa oleh mereka, dia dan Iqbal juga sentiasa bersama bagi mendapatkan keserasian ibu dan anak.

Iqbal Ramadhan Tidak Kekok Dikelilingi Wanita Dalam Ali & Ratu-Ratu Queens

“Sepanjang penggambaran filem ini, saya memanggil Iqbal sebagai Ali dan Iqbal juga memanggil saya Mama untuk mendapat keserasian itu. Adakalanya, sewaktu Iqbal tidak mempunyai babak di set penggambaran, saya memintanya untuk ada di situ juga bagi mendapatkan feel dan menghayati watak lebih mendalam sebagai ibu Ali,” tambah Marissa lagi.

IKLAN

Mempunyai kekangan faktor cuaca yang sejuk, kesemua barisan pelakon mengakui bahawa ia bukanlah sesuatu yang mudah, namun mereka berbangga kerana dapat berlakon di kota besar itu.

Iqbal Ramadhan Tidak Kekok Dikelilingi Wanita Dalam Ali & Ratu-Ratu Queens

Jangan lupa untuk menyaksikan Ali & Ratu-Ratu Queens di saluran Netflix bermula 17 Jun ini. Selamat menonton!

https://www.youtube.com/watch?v=R_aoctH4iqs

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI