Anugerah Golden Globes 2018 yang berlangsung pada pagi hari ini telah menyaksikan beberapa nama besar (dan layak) memenangi kategori masing-masing. Antaranya termasuklah Saoirse Ronan, James Franco, Aziz Ansari, Nicole Kidman dan Alexander Skarsgard.

Namun, tiada siapa yang lebih berjaya mencuri perhatian ramai netizen di media sosial melainkan Emma Watson, Robert Pattinson, Ansel Elgort dan Shailene Woodley apabila masing-masing melakukan sesi reunion bersama pasangan lakonan.

Internet Kecoh Apabila Pasangan Harry Potter Dan Fault In Our Stars Lakukan Reunion

(Okay fine. Mungkin Oprah Winfrey lebih menonjol hari ini berbanding mereka berempat disebabkan ucapan Oprah yang cukup signifikan)

But whatever, kami sudah lama menantikan reunion ini.

 

Internet Kecoh Apabila Pasangan Harry Potter Dan Fault In Our Stars Lakukan Reunion

Hermione Granger & Cedric Diggory

Semasa kami (dan berjuta lagi orang) menyaksikan Anugerah Golden Globes 2018 secara streaming pagi tadi, jujurnya, ada masa di mana kami tidak begitu tumpukan perhatian kepada skrin.

Ia hanyalah acara penganugerahan seperti yang biasa kita tonton setiap tahun.

IKLAN

Bagaimanapun, magis nyata berlaku apabila pelakon Harry Potter and The Goblet of Fire, Emma Watson dan Robert Pattinson menyampaikan anugerah bersama di atas pentas untuk kategori Best Miniseries or TV Movie.

Muggle di seluruh dunia tercenggang seketika sebelum memuat naik tweet dan status mereka di Internet. Iyalah, tiada langsung perkhabaran bahawa mereka berdua akan dipasangkan. Secara tiba-tiba saja, Emma dan Robert hangat diperkatakan di Internet.

Internet Kecoh Apabila Pasangan Harry Potter Dan Fault In Our Stars Lakukan Reunion

Di dalam filem Harry Potter yang dibikin 13 tahun lalu itu, watak Hermione dan Cedric tidaklah mempunyai masa skrin yang banyak memandangkan masing-masing menyimpan minat romantis kepada orang berbeza.

Dan seperti yang semua tahu, Cedric yang mewakili Hufflepuff mati di tangan Voldemort. But that does not mean the netizen will not ship these two.

Antara komen yang sempat REMAJA petik dari Twitter termasuklah:

IKLAN

Robert Pattinson juga sempat untuk menyatakan rasa bangganya terhadap apa yang telah dikecapi Emma selama ini.

It was great. Saya memang ingin menyampaikan anugerah bersama-sama dengan Emma Watson. Kerana saya merasakan dia telah melakukan pelbagai usaha hebat untuk menjayakan kempen (#TIMESUP) ini, seperti kempen-kempen lain yang pernah melibatkannya sebelum ini.

Emma seringkali melakukan perkara yang hebat. Dan saya turut gembira untuk bersama-samanya dalam memperjuangkan isu ini.

 

Internet Kecoh Apabila Pasangan Harry Potter Dan Fault In Our Stars Lakukan Reunion

Hazel Grace & Augustus Waters

Inilah reunion yang paling dinantikan Hollywood!

Pelakon Shailene Woodley dan Ansel Elgort yang membintangi filem Divergent dan The Fault in Our Stars juga berada di Anugerah Golden Globes 2018 sebagai calon untuk Baby Driver dan Big Little Lies.

IKLAN

Berbanding Emma dan Robert, mereka berdua terlebih dahulu bertemu di karpet merah Golden Globes. Shailene sedang ditemu ramah apabila Ansel melambaikan tangannya dan mengatakan hi kepada Shailene.

Pasangan ini berjaya menghasilkan fandom tegar melalui filem The Fault In Our Stars itu sebagai dua orang remaja yang menempuhi penyakit kanser dan jatuh cinta. Ia juga berjaya menjadi batu loncatan kepada Shailene dan Ansel untuk dipandang serius oleh pembikin filem Hollywood.

Dan tentunya, peminat tidak dapat berdiam diri di Twitter:

Tak sabar untuk menantikan sama ada mereka akan terus bertemu di acara anugerah seterusnya sehingga bulan Mac nanti!

 

 

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI