Bulan Syawal seharusnya disemat dengan aktiviti mulia bagi menyambut bulan kemenangan umat Islam di Malaysia.

Bagaimanapun, lain pula cara seorang ‘Instafamous’ ini menyambut Aidilfitri apabila dia ditahan selepas disyaki ‘beraksi liar’ di sambutan rumah terbuka yang dilangsungkan di Centralwalk I-City, Shah Alam pada Jumaat lalu.

Dalam satu kenyataan yang diberikan oleh Ketua Polis Daerah Shah Alam, Asisten Komisioner, Mohd Iqbal Ibrahim kepada Berita Harian, pihak pilis telah melakukan tangkapan ke atas suspek tersebut setelah pihak mereka menerima laporan daripada Badan Pengurusan Bersama (JMB) I-Soho I-City.

Pihak JMB membuat laporan polis 28 Mei lalu setelah mendapat pesanan WhatsApp mengenai aktiviti tarian separuh bogel oleh penari pondan dan acara bunga api di dewan aras UG di Central Walk I-City.

IKLAN

Suspek yang juga merupakan penganjur acara rumah terbuka itu dikenali dengan panggilan Cik Lala dan dia telahpun menyewa unit di sana dengan kos RM4000 dengan jumlah jemputan kira-kira 50 orang dalam kalangan kenalannya.

“Siasatan mendapati tarian oleh penari pondan separuh bogel dan pembakaran bunga api itu adalah dianjurkan oleh penganjur sendiri.

“Suspek ditahan semalam dan direman sehingga 31 Mei untuk siasatan lanjut. Polis juga sedang dalam tindakan untuk melakukan beberapa lagi tangkapan,” katanya.

IKLAN

Tambahnya lagi, perlakuan itu boleh menjatuhkan imej I-City sebagai satu tarikan daripada pelancong di Selangor.

“Siasatan awal mendapati, kejadian berlaku pada 27 Mei sekitar jam 8 malam hingga 11.30 malam di Dewan Unit B-UG -12 Upper Grand Floor Central Walk I-City.

“Sekumpulan lelaki pondan membuat tarian separuh bogel diikuti bunyi muzik yang kuat serta mendapat pembakaran bunga api di kawasan awam berhampiran rumah penduduk. Kes disiasat mengikut Seksyen 509 Kanun Keseksaan, Seksyen 6 Akta Bahan Letupan dan Seksyen 23 Akta Komunikasi & Multimedia,” lapornya lagi.

IKLAN

Sumber : Berita Harian

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti telegram rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

Show comments
IKLAN