Buat peminat K-Drama The King: Eternal Monarch, episod 13 drama tersebut tidak akan disiarkan hari ini (29 Mei 2020) kerana menurut sumber, SBS akan menyiarkan filem Contagion.

Ha, kenapa pula?

Menurut Soompi, sumber menjelaskan bahawa tayangan filem tersebut adalah untuk meningkatkan kesedaran masyarakat di Korea tentang COVID-19. Ini kerana jumlah pesakit virus itu telah meningkat dua hari berturut-turut, mencapai 70 pesakit dalam sehari untuk pertama kalinya dalam tempoh hampir dua bulan.

IKLAN

Ini Sebab Kenapa Episod 13 The King: Eternal Monarch Tidak Akan Ditayangkan Hari Ini

IKLAN

“Contagion” mengisahkan tentang kepantasan sejenis virus pembawa maut yang disebarkan oleh udara dalam hanya beberapa hari. Dalam pada wabak maut tersebut merebak pantas, sepasukan doktor dari serata dunia berganding bahu mencari penawar dan cuba mengawal kepanikan orang ramai yang menular lebih cepar berbanding virus tersebut. Filem ini turut memaparkan sisi lain kehidupan insan biasa yang masih berjuang dalam masyarakat yang sedang bergolak.

IKLAN

Mungkin ini salah satu cara bagi stesen televisyen di sana untuk mengingatkan kepada masyarakat supaya mereka sentiasa berjaga-jaga dan mengurangkan aktiviti luar bagi mengekang penularan wabak ini.

Walau bagaimanapun, episod 13 The King: Eternal Monarch akan ditayangkan pada hari Sabtu, 30 Mei 2020.

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI