Ini Port baik punya untuk #Instaworthy

Bagi penguna media sosial, sudah pasti mahukan gambar #Instaworthy kelihatan menarik di ruangan ‘feed’ Instagram masing-masing. Bagi korang yang ingin mendapatkan gambar #Instaworthy yang ‘rare’ atau lain daripada lain, ini 4 jambatan yang korang kena lawati.

Let’s check this out!

  1. Saloma Link Bridge, Kuala Lumpur

Port Terbaik #Instaworthy, Memang Rare 4 Jambatan Viral Di Sekitar Klang Valley Ini!

Port Terbaik #Instaworthy, Memang Rare 4 Jambatan Viral Di Sekitar Klang Valley Ini!

Jambatan Saloma atau Saloma Link ini merupakan jambatan yang menghubungkan Kampung Baru dan KLCC. Reka bentuk jambatan yang bermotifkan sirih junjung ini, merupakan jambatan ikonik terbaru di ibu negara.

Jambatan panjang 370 meter ini bermula di Lorong Raja Muda Musa 3 yang berhampiran Stesen LRT Kampung Baru dan berakhir di Jalan Saloma yang bersebelahan dengan Public Bank dan tidak jauh dari KLCC.

Dan pastinya jurugambar tegar serta kaki selfie, tidak akan melepaskan peluang untuk bergambar di jambatan Saloma dengan berlatar belakangkan Menara Berkembar Petronas KLCC yang gah ini!

IKLAN

2. Elmina Valley Rainbow Bridge, Shah Alam

Port Terbaik #Instaworthy, Memang Rare 4 Jambatan Viral Di Sekitar Klang Valley Ini!

Jambatan pelangi yang terletak di bandar Elmina ini yang merupakan antara bandar terbaru di Shah Alam, Selangor. Jambatan ini menawarkan panorama yang unik dengan warna-warni seperti pelangi pada jambatan dan ia menjadikan antara spot terbaik bagi kaki selfie serta individu yang inginkan gambar instagram-worth yang gempak!

Kini jambatan pelangi atau Rainbow Walkway Elmina Valley Bridge ini, menjadi salah satu lokasi atau destinasi yang wajib untuk dikunjungi oleh si kaki selfie!

3. Iconic Bridge & Lookout Point, Shah Alam

IKLAN

Jambatan Iconic Bridge & Lookout Point ini juga terletak di bandar Elmina, Shah Alam. Jambatan ikonik berwarna merah ini merupakan antara spot terbaik untuk mengambil gambar-gambar unik di situ.

Jambatan ikonik ini terletak betul-betul bersebelahan di Elmina Central Park, jadi bagi yang ingin mencari kelainan untuk akaun Instagram kamu, maka ini adalah destinasi terbaik untuk kamu!

4. Nu Sentral Overhead Pedestrian Bridge, Kuala Lumpur

IKLAN

Jambatan pejalan kaki ini terletak betul-betul di hadapan Nu Sentral, rekaan jambatan yang bermotifkan bentuk retro dan simetri ini menjadi tarikan buat yang obses dengan bentuk-bentuk garisan simetri!

So korang yang ingin mengambil gambar berlatar belakangkan garisan-garisan simetri yang unik ini, maka ini adalah lokasi tepat untuk kamu yang gemar dengan garisan simetri moden!

Sebenarnya banyak lagi jambatan-jambatan yang ikonik, bersejarah dan unik yang terdapat di Malaysia, cuma kita kena rajin berjalan dan teroka!

Apa lagi lets la…

Sumber : Instagram

 

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI