Penyanyi yang popular dengan lagu 1999, Charli XCX berdepan dengan kecaman peminat Taylor Swift kerana memanggil mereka ‘budak lima tahun’.

Dalam temu bual bersama Pitchfork, Charli yang juga merupakan persembahan pembukaan untuk konsert jelajah Reputation bersama penyanyi lagi Me! itu mengeluarkan kenyataan sedemikian.

“Saya sangat bersyukur bila Taylor mengajak saya turut serta dalam konsert jelajah tersebut. Tapi, sebagai seorang artis, ia terasa macam saya naik ke atas pentas dan melambai kepada budak berusia lima tahun,” katanya.

Seperti dijangka, Charli menerima banyak kecaman kerana mengeluarkan kenaytaan tersebut terutamanya daripada peminat Taylor yang turut dikenali sebagai Swifties.

Malah, Charli juga turut dihina dan menerima ugutan daripada netizen hanya kerana berkata demikian.

IKLAN

Susulan itu, Charli akhirnya tampil menjelaskan perkara tersebut menerusi laman Twitternya. Dalam keterangannya mengatakan bahawa dia ada menjelaskan maksud ‘budak lima tahun’ itu tetapi tidak disiarkan dalam berita tersebut.

“Cuma nak jelaskan, seperti yang saya katakan dalam artikel dan banyak kali sudah sebelum ini, saya sangat bersyukur kepada Taylor kerana menjemput saya untuk membuat persembahan pembukaan tersebut.

“Dia adalah salah seorang artis tersebar untuk generasi saya dan konsert jelajah Reputation merupakan salah satu konsert jelajah terbesar dalam sejarah.

IKLAN

“Dalam versi cetak, penceritaan saya mengenai konsert ini adalah lebih besar namun ia dipendekkan kepada ayat yang pelik.

“Sebelum konsert ini, saya sering membuat persembahan di kelab dan mempunyai penonton berusia 18 tahun keatas dan apabila berada di atas pentas dimana penontonnya pelbagai umur adalah sesuatu yang baru utuk saya membuatkan persembahan saya dipenuhi dengan tenaga yang berbeza-beza.

“Kebanyakkan saya banyak mengatakan betapa saya sangat bersyukur dengan Taylor kerana diberikan peluang ini dan sangat seronok kerana dapat buat persembahan di depan penonton yang berbeza.

IKLAN

“Mana-mana konsert jelajah mengajar saya banyak perkara. Seronok sekali melihat artis lain buat kerja mereka dan bagaimana mereka bercakap dengan peminat.

“Semoga penjelasan ini akan membuka mata anda mengenai temu bual itu,” tulisnya.

So, dia pun dah jelaskan perkara sebenar, harap-harap para Swifties dapat bertenang ya!

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI