Lepas satu, satu..

 

Penyanyi kontroversial Singapura, Aliff Aziz nampaknya masih tidak terlepas daripada berita panas. Selepas sah bercerai daripada bekas isterinya, Bella Astillah pada awal Ramadan tahun ini, nama Aliff kembali hangat setelah gambar ‘terbaring’ di rumput dan dada yang diinaikan mirip tatu badan tersebar di media sosial.

TERBARU menurut portal Berita Harian Singapura, Aliff telah didakwa di Makhamah Singapura pada hari ini atas pertuduhan mencuri.

Menurut portal tersebut, dia didakwa mencuri wang sejumlah S$300 (RM909) dan Rupiah 1 juta (RM296) daripada seorang pelakon Indonesia bernama Raya Yunika Perdhana Putri. Insiden itu dilaporkan berlaku pada 7 Jun lalu di sebuah bilik hotel di Nanson Road dari jam 12 tengah malam hingga 3 pagi.

IKLAN

Aliff turut berdepan dengan tuduhan mencuri sekotak rokok dan pemetik api bernilai S$15.60 (RM47.29) milik seorang lelaki bernama Gurwinder Singh di kafe Starbucks di Plaza Singapura.

Ini Nilai Ikat Jamin Di Singapura Jika Mencuri Rokok Seperti Aliff Aziz

IKLAN

Penyanyi berusia 28 tahun itu bagaimanapun telah dibebaskan dengan ikat jamis S$5000 (RM15,000). WHOA.

Perbicaraan Aliff akan disambung pada 1 Oktober ini.

IKLAN

Niat REMAJA bukanlah untuk mengaibkan Aliff tetapi agar kita dapat belajar daripada kesilapan yang dilakukan olehnya, terutama jika berada di Singapura. Di sana, undang-undang mereka amat ketat dan tindakan mencuri sekotak rokok sekalipun boleh didakwa di mahkamah.

Sumber: Astro AWANI

 

 

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI