Ini 10 Akaun Instagram Kelakar Yang Remaja Suka Wajib Anda Tahu

1282

Dunia laman media sosial kini bukan lagi digunakan oleh kita untuk berkongsi momen-momen bersifat peribadi sahaja. Keupayaan lama media sosial seperti Instagram mencapai jumlah reach yang banyak menjadikan ia sebagai salah satu platform pilihan oleh pembikin pelbagai content untuk mereka berkongsi karya masing-masing.

Dan antara kategori pembikin content yang paling Remaja suka tengok ialah mereka yang kreatfi tampil menghasilkan video lakonan, video voice dubbing, lakaran komik dan juga sketsa yang bukan sahaja mencuit hati tetapi mempunyai mesej tersendiri. Dan untuk 10 akaun Instagram yang Remaja senaraikan di bawah Remaja nak ucapkan keep up the good work!

Bukan mudah untuk sentiasa cari idea menghasilkan karya yang sentiasa relevan, funny dan sentiasa peka dengan isu semasa. Kudos!
Jom kita tengok 10 Instagram kalakar pilihan Remaja!

*susunan adalah random & tidak mengikut ranking

1. @kyopropaganda

Follower: 108k

Antara pembikin video di Instagram dan YouTube yang sangat berpengaruh. Content yang dihasilkannya bukan sahaja kelakar tetapi sangat relevan dengan keadaan semasa. Kadang-kadang mengetengahkan karya social critique yang hebat!

2. @ajqhrs

Follower: 276k

Nama apa sahaja karakter kartun yang dikenali, pasti dia mampu tiru suara dengan baik sekali. SpongeBob, Patrick, Doraemon dan Nobita merupakan karakter biasa dalam video MadLipz yang dihasilkannya. Malah,pernah menjadi jemputan di program Astro, Motif Viral.

3. @azwanjjai

Follower: 263k

Zainorazwan Zainal yang memperkenalkan Komik Ronyok pengkarya yang bercerita menerusi komik. Siapa yang mudah terasa dan kaki sentap, Remaja nasihatkan tak payahlah nak sibuk-sibuk layan komik ni. Takut nanti meroyan pula sebab terasa. LOL

4. @a_syafiq_ahmad

Follower: 63.7k

Jangan ingat orang handsome tak pandai bikin video kelakar ya! Antara video Syafiq Ahmad yang paling Remaja gemari ialah Planet Binatang. Go watch it now! (Errr tengok di bawah ni je).

5. @farhankapor

Follower: 94.8k

‘Bakal Menantu Pakhang’. Itu yang tertulis di bio Instagram @farhankapoor. Kalau tengok feed Instagram, pelbagai jenis watak dia boleh pegang. Juga sering berkolaborasi dengan Instafamous lain seperti Chazynash.

6. @hxsmlahh

Follower: 3.4k

Kalau kami peminat pun comic strips, inilah akaun Instagram yang harus kamu follow. Sesiapa yang kaki Twitter pasti akan selalu nampak orang retweet karya-karya @hxsmlahh. Bila baca komik dia, Remaja selalu kata dalam hati, “i see what you did there” 😀

A post shared by hxsmlahh (@hxsmlahh) on

7. @thefaizroslan

Follower: 314k

Pemenang Anugerah Instafamous 2017 kategori Paling LOL ini sentiasa muncul dengan video lip dub daripada filem dan drama terkenal tempatan. Yang paling Remaja suka bila dia lip dub sinetron Indonesia. Komentarnya baik bangat!

Rindu. Should I do more? #throwback

A post shared by ? The Face of Beaufé ? (@thefaizroslan) on

8. @vikarworld

Follower: 21.8k

Vikneswaran Veerasundar merupakan pembikin content video di Instagram dan YouTube yang kian mendapat perhatian. Baru-baru ini dia turut melakukan parodi lagu Big Shaq – Mans Not Hot yang bertajuk Pak Itam’s Laki Tak Panas. Epik!

What’s your favourite line from Pak Itam’s Laki Tak Panas? #PakItam

A post shared by Vikneswaran Veerasundar (@vikarworld) on

9. @leznar_comic

Follower: 57.5k

Seorang lagi pelukis komik yang karya lucunya sering dicedok dan dikongsi secara meluas di Facebook. Kadangkala tanpa kredit (not cool guys, not cool at all). Tapi komiknya kadang-kadang agak tidak sesuai dengan budak bawah umur. Read at your own risk ya. Hehe

A post shared by Leznar ™ (@leznar_comic) on

10. @amnazhan

Follower: 57k

Sering dilihat berkolaborasi bersama Syafiq Ahmad dan team ASA Production di Instagram dan juga YouTube. Talented dan bakat muda yang punya masa depan cukup cerah.