Sebelum ini, kami pernah saja mendengar nama pelakon Hong Kong hebat, Tony Leung diperkatakan dek pengalaman beliau yang begitu luas dalam bidang perfileman.

Siapa sangka, filem terbaru Marvel Cinematic Universe berjudul Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings (Shang-Chi) yang kini ditayangkan di seluruh dunia (kecuali untuk kita di Malaysia yang terpaksa menonton pada skrin komputer saja, sedih!) akhirnya menjadi filem yang mengangkat Tony Leung ke Hollywood.

ARTIKEL BERKAITAN : Tan Sri Michelle Yeoh ‘Tunjuk Taring’ Dalam Shang Chi – REMAJA

Banyak sebenarnya perkara positif yang boleh diperkatakan mengenai kehebatan filem Shang-Chi. Namun tumpuan kami lebih terarah kepada Tony. Ramai penonton remaja (dan kami) yang tidak menyangka beliau telahpun berusia 59 tahun! What a hot daddyerr – maksud kami dalam filem inilah!

Tony membawakan watak ayah kepada Shang-Chi iaitu Wenwu yang mempunyai kuasa luar biasa. Bukan saja dia mampu menjayakan aksi berlawan mendebarkan pada usia 59 tahun.

Malah, Tony juga berjaya bermain dengan emosi penonton tanpa memerlukan aksi seni mempertahankan diri ataupun ‘special effect’. Itulah yang membezakan pengalaman Tony Leung dengan pelakon muda lain.

Jom lihat beberapa babak dari filem Shang-Chi yang membuatkan kami penonton terpegun dengan Tony Leung.

Okay, lihat sajalah pada wajah. That is one money-maker face.

IKLAN

 

Berkerut pun handsome!

 

Kami sanggup kena marah dengan Tony Leung

IKLAN

Hot Daddy! Ramai Terkejut TONY LEUNG Dalam Shang-Chi Sudah Berusia 59 Tahun

 

Selalunya watak antagonis dalam sesebuah filem akan dibenci penonton. Namun kali ini, kami semakin teruja apabila Wenwu ditampilkan walaupun dia tidak bertanggungjawab terhadap anak-anaknya dan ingin menganggu keamanan penduduk dunia.

Hot Daddy! Ramai Terkejut TONY LEUNG Dalam Shang-Chi Sudah Berusia 59 Tahun

 

Jadi raja pun hot

IKLAN

 

Jadi orang biasa pun hot!

Hot Daddy! Ramai Terkejut TONY LEUNG Dalam Shang-Chi Sudah Berusia 59 Tahun

Untuk berabad lamanya, Tony telah membina namanya menjadi pelakon berkaliber di Asia. Dia bermula sebagai pelakon televisyen dan juga berbakat dalam bidang muzik. Namun menerusi filemlah, nama Tony Leung berkembang seiring dengan era kegemilangan dunia perfileman Hong Kong sekitar 80-an dan 90-an.

Tengoklah semasa Tony menjadi seorang model pada akhir 90-an, hot!

Bagi generasi yang membesar dengan filem-filem lakonan Tony, tentunya mereka teruja apabila pelakon kegemaran mereka ini akhirnya diiktiraf dalam dunia seni hiburan Hollywood.

Bagi kebanyakan daripada korang pula yang baru mengenali siapakah gerangan insan bernama Tony Leung ini, Shang-Chi ialah filem terbaik untuk memperkenalkan korang kepadanya. Penulis pasti, ramai yang akan ‘mengorek’ semula arkib filem-filem lakonan Tony selepas ini dan melakukan ‘maraton’ filemnya satu persatu.

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI