Jika sebelum ini penonton melihat kelincahan lakonan Hairul Azreen dalam filem aksi Paskal, kini Hairul tampil berbeza menerusi watak Aiman menerusi filem romantik komedi, Pasal Kau.

Bergandingan bersama Janna Nick, filem yang berdurasi 1 jam 40 minit ini bakal ditayangkan secara eksklusif di saluran Netflix bermula 1 Oktober ini. Pasal Kau mengisahkan tentang Aiman yang bekerja di sebuah hotel dan jatuh cinta kepada pengunjung disitu. Namun begitu, berlaku satu perkara yang tidak disangka dan kemudiannya dia telah jatuh cinta dengan rakan sekerjanya.

Hairul Azreen Naik 5 Kilogram Kerana Filem Pasal Kau!

Apa yang lebih menariknya dalam filem Pasal Kau adalah Hairul membawa watak yang berbeza tidak seperti sebelum ini.

IKLAN

“Mungkin pada mereka yang baru mengenali saya, mereka sudah terbiasa melihat lakonan aksi saya dalam filem Paskal dan Wira. Apa yang seronoknya dalam filem ini saya disuruh untuk menambah berat badan kerana perlu membawa watak seorang lelaki yang gempal,”

“Sebaik sahaja Adrian memberi kata putus bahawa dia kan meneruskan penggambaran filem ini, saya sudah mula makan banyak dan tidak lagi ke gym atau pun bersukan. Saya naik berat badan tak banyak, lebih kurang 5 kilogram sahaja. Itu pun kerana tempoh masa yang diberikan agak singkat. Jadi saya juga diberikan kostum supaya kelihatan agak besar sedikit,” jelas Hairul Azreen.

Hairul Azreen Naik 5 Kilogram Kerana Filem Pasal Kau!

IKLAN

Jika sebelum ini Hairul lebih dilihat membawa watak aksi, namun baginya filem Pasal Kau ini adalah sesuatu yang menarik kerana dia berpeluang untuk mencuba watak yang lain daripada kebiasaan.

“Kalau ditanya sudah tentu watak aksi lebih mencabar kerana saya perlu banyak buat kerja, dan genre rom-com lebih relaks sedikit. Namun yang memberikan cabaran adalah saya perlu melakonkan watak berbadan gempal. Mungkin 5 kilo tu dilihat tidaklah naik banyak mana pun, tapi itu sahaja yang termampu saya buat dalam jangka masa singkat yang diberikan. Itu pun saya sudah tercungap-cungap kerana tidak lagi melakukan aktiviti lasak,” tambah Hairul lagi.

IKLAN

Bagi Janna Nick pula, sebelum ini dia telah ditawarkan untuk berlakon dalam filem Wira namun disebabkan jadual yang padat, Janna terpaksa menolak tawaran Adrian Teh selaku pengarah filem Pasal Kau.

“Saya menerima tawaran ini kerana tidak mahu lagi menghampakan Adrian. Bukan itu sahaja, saya juga yakin dengan hasil kerja Adrian sebab kita dah tahu profile dan saya tahu ramai lagi selebriti yang ingin bekerja dengannya jadi ini adalah peluang yang tidak boleh dipersiakan,” jelas Janna.

Selain Hairul dan Janna, Pasal Kau juga turut dibintangi oleh Amirul Affendi, Namron, Henly Hii, Josiah Hogan dan ramai lagi.

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI