Hubungan suami isteri di antara Justin Bieber dan Hailey Baldwin memasuki ke fasa seterusnya setelag mereka berkongsi mengenai penyakit Lyme yang didiagnos oleh pakar terhadap Justin.

 

Perkongsian tersebut bagaimanapun telah menerima respon bercanggah daripada netizen.

Ada yang memahami situasi Justin tersebut, selebihnya terang-terangan memperlekehkan betapa seriusnya penyakit Lyme yang dihadapinya.

Sebagai isteri, Hailey setia berdiri bersama Justin dan memberikan respon balas di media sosial.

Hailey Pertahan Justin Bieber Daripada Netizen Perlekeh Penyakit Lyme Suaminya

Kata Hailey, “Kepada mereka yang cuba perlekehkan kepayahan pesakit Lyme, tolong lakukan kajian kamu dan dengar kisah pesakit yang pernah bergelut dengannya selama bertahun-tahun.

IKLAN

“Perbuatan mempermainkan dan memperlekehkan penyakit yang kamu sendiri tidak faham bukanlah caranya. Apa yang perlu kamu lakukan adalah untuk mengajar diri sendiri mengenainya.”

Ouch.

Untuk pengetahuan korang, penyakit Lyme adalah penyakit berjangkit yang diperolehi menerusi gigitan daripada sekurang-kurangnya 3 jenis bakterium berbeza.

Hailey Pertahan Justin Bieber Daripada Netizen Perlekeh Penyakit Lyme Suaminya

IKLAN

Jika tidak pantas dipantau dan dirawat, ia boleh merebak ke bahagian jantung, sendi dan darah.

Menurut laporan Pusat Pencegahan Sakit AS, kira-kira 300,000 kes penyakit Lyme dicatatkan pada setiap tahun dan ada juga kes yang berlaku kepada selebriti terkenal Barat, seperti Avril Lavigne.

Hailey berterima kasih kepada Avril dengan berkata, “Sending so much love to @AvrilLavigne for all things you do to educate people about Lyme. You’re amazing.”

IKLAN

Sebelum ini Avril telah menghabiskan 2 tahun di katil hospital untuk menangani penyakit itu.

Hailey Pertahan Justin Bieber Daripada Netizen Perlekeh Penyakit Lyme Suaminya

“Saya sedih mendengar kes Justin Bieber ini. The fact that it ia hard to diagnose was something I suffered through also.”

*

Kisah Justin dan penyakit Lyme ini akan dimuatkan dalam siri dokumentari YouTube penyanyi itu.

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI