Kenangan bersama ibu dan ayah

Berjaya menempatkan diri ke tempat kelima dalam pencarian Hero Remaja 2020, Haziq Nazimuddin akur dengan kedudukan itu kerana baginya dia tidak memberikan sehabis baik pada malam akhir semalam.

“Semalam adalah hari yang paling Haziq takut dalam seumur hidup kerana selama ni berada di pentas peragaan tidaklah rasa takut seperti ini, sebaliknya saya rasa sangat excited untuk berada di atas pentas. Tapi semalam saya tidak memberikan yang terbaik kerana mungkin ia adalah pertama kalinya muncul secara langsung di kaca televisyen dan ditonton oleh satu Malaysia,”

Gugup Di Pentas Akhir, Haziq Nazimuddin Yakin Boleh Beri Lebih Baik

“Namun begitu, saya berbangga kerana saya masuk dalam pencarian ini adalah untuk berlawan dengan diri sendiri. Dengan menjadi top 5 di peringkat akhir, saya rasa ini adalah pencapaian terbaik dalam hidup saya setakat ini.” jelas Haziq.

IKLAN

“Kesemua finalis telah memberikan persembahan sebaik mungkin dan keputusan juri bagi menempatkan diri di kedudukan masing-masing adalah yang terbaik. Nadhir memang layak bergelar juara, naib juara adalah Umar, Meerqeen pula di tangga ketiga, Jabir berada di tempat keempat, manakala saya di tempat kelima. Saya berpuas hati dengan keputusan ini,” katanya lagi.

Gugup Di Pentas Akhir, Haziq Nazimuddin Yakin Boleh Beri Lebih Baik

Gugup Di Pentas Akhir, Haziq Nazimuddin Yakin Boleh Beri Lebih Baik
Kenangan bersama ibu dan ayah

Sebelum masuk ke pencarian Hero Remaja 2020, Haziq sudah mempunyai bisnesnya sendiri iaitu gubahan dan penghantaran flower bouquet. Perniagaan ini tetap diteruskan semasa dia berada dalam program Hero Remaja, namun terpaksa dihentikan seketika kerana PKP yang lalu.

IKLAN

Gugup Di Pentas Akhir, Haziq Nazimuddin Yakin Boleh Beri Lebih Baik

“InsyaAllah tidak lama lagi saya akan membuka semula perniagaan flower boy kerana ia sememangnya minat saya dari dulu lagi. Saya tetap akan menggubah bunga dan kalau berkesempatan, saya sendiri juga yang akan membuat penghantaran kepada pelanggan,”

IKLAN

Wah, untunglah lepas ni kalau korang order bunga, Haziq sendiri yang akan berikan kepada korang kan. Hiks!

Haziq juga tetap akan mencari peluang untuk menceburkan diri dalam industri hiburan kerana dia mengaku sudah tidak sabar untuk bekerja bersama-sama orang yang berpengalaman dalam industri.

Tahniah dan selamat maju jaya Haziq. Semoga apa yang diimpikan akan terlaksana dan dipermudahkan semua urusan.