Anda seorang yang cintakan seni dah dahagakan inspirasi baru?

Haaaa…tunggu apa lagi? Ayuh hadiri Festival Seni Jalanan Belia #BreakFreeKL yang bakal menggegarkan hari anda di Lalaport Pusat Bandar Bukit Bintang, Sabtu ini (12 Ogos).

Gabungan Epik Seni Grafiti & Teknologi (AR), Jangan Ketinggalan Untuk Hadiri Pesta Seni Jalanan Belia #BreakFreeKL Sabtu Ini!

Bersempena Hari Belia Kebangsaan, pertunjukan seni ini akan tampil membawa pengunjung ke dunia realiti terimbuh (augmented reality). Tambahan lagi, anda akan berpeluang merasai sendiri pengalaman ini menerusi kelima-lima deria iaitu penglihatan, pendengaran, bau, sentuhan dan rasa. Wow, sangat menarik!

“Setiap karya seni akan ‘come to live’, jadi bagi anda di luar sana jangan lepaskan peluang untuk hadir ke festival seni yang cukup unik ini. Susunan musik juga telah diatur khas untuk festival ini. Kita nak berikan pengalaman menyeluruh kepada setiap pengungjung,

“Mereka tidak perlu melancong jauh sehingga ke negara luar seperti Sydney untuk merasai pengalaman festival seni berkualiti tinggi seperti ini, dan yang menarik sekali kerana tiada sebarang caj kemasukan dikenakan. Hanya perlu bawa badan dan kamera masing-masing,” jelas CEO Malaysian Youth Community, Jason Ko.

IKLAN

Gabungan Epik Seni Grafiti & Teknologi (AR), Jangan Ketinggalan Untuk Hadiri Pesta Seni Jalanan Belia #BreakFreeKL Sabtu Ini!

Jangan terlepas juga untuk saksikan seni grafiti dari artis grafiti jalanan terhebat negara seperti @akid_one, @snozze, @abdulrashade, @escapeva, @asmoeroc, @lowkey.graff, @nestwo, @ siek27, @katun_, dan @andha.ras.

Selain itu, 10 pasukan pelajar dari institusi terkemuka seperti ASWARA, Institusi Seni Malaysia, Universiti Kebangsaan Malaysia dan banyak lagi bakal bersaing dalam Peraduan Graffiti Seni Jalanan Belia #BreakFreeKL untuk merebut hadiah wang tunai sehingga RM4,500!

IKLAN

Bukan itu sahaja, pesta #BreakFreeKL ini juga bakal disajikan dengan aneka juadah yang sesuai untuk semua peringkat umur dan citarasa. Support lokal okay!

Kalau anda sedang stress atau mahu lepaskan rasa memberontak di dalam jiwa, ayuh sertai aktiviti “Rage Room” yang diilhamkan dari filem “The Purge” dan jangan lupa untuk membeli-belah kerana terdapat pelbagai jualan yang menarik di festival ini!

Jadi, apa tunggu lagi? Jangan lepaskan peluang eksklusif ini okay!

IKLAN

📅Tarikh: 12 Ogos 2023
🕑Masa: 2 petang – 10 malam
📍Lokasi: LaLaport, Pusat Bandar Bukit Bintang, Rooftop Garden

BACA LAGI: “Akan Kejar Dia Sampai Dapat…” – Sean Lee Dedah Rahsia Lelaki Cina Lebih Digemari Wanita Zaman Sekarang

+++Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti Telegram, Instagram dan TikTok rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

KREDIT FOTO/ARTIKEL: MYC