Sumber Foto : Instagram @ainaabdul

 

Apabila penyanyi dan komposer, Aina Abdul mempertaruhkan lagu Shadow pada tahun 2018, ramai pendengar yang pantas jatuh hati dengan single bahasa Inggeris ciptaannya itu.

Diklasifikasikan sebagai sebuah lagu yang mempunyai kredibiliti untuk dibawa ke peringkat antarabangsa, Aina bagaimanapun menghabiskan tempoh tiga tahun berikutnya menghasilkan lagu bahasa Melayu (melainkan single Kelip2 yang mempertaruhkan korus berbahasa Inggeris) demi menambat hati segenap pendengar tempatan .

Justeru, kemunculan single terbaru bahasa Inggerisnya berjudul Fool baru-baru ini telah menggembirakan para peminat yang menggelar diri mereka sebagai Ainations.

‘Fool’ Aina Abdul Di Radio Jepun! Cetus Semangat Hasil Lagu Inggeris Lain
Sumber Foto : Instagram @ainaabdul

ARTIKEL BERKAITAN : 30 Perkataan ‘Fool’ Gambaran Gadis Bangkit Semula – Pereka Fesyen Aina Abdul – REMAJA

IKLAN

Baru-baru ini, Aina telah dikejutkan dengan perkhabaran kononnya Fool telah diputarkan di corong radio di Jepun!

Perkara tersebut langsung mengejutkan penyanyi berusia 28 tahun itu memandangkan dia tidak tahu-menahu mengenainya. Peminatnya sendiri berkongsi berita gembira tersebut menerusi aplikasi Twitter.

IKLAN
‘Fool’ Aina Abdul Di Radio Jepun! Cetus Semangat Hasil Lagu Inggeris Lain
Sumber Foto : Instagram @ainaabdul

Komen Aina, biarpun ia mungkin sekadar diputar selama lebih tiga minit sahaja, itu sudah memadai memandangkan peluang tersebut tidak pernah mencapai jangkaannya.

Sedikit sebanyak, ia menyemarakkan semangat AIna untuk terus mencipta lagu berbahasa Inggeris pada masa akan datang. Begitupun, segalanya perlu dirancang secara teliti. Buat Aina, selagi boleh dia ingin menerokai pelbagai genre lagu lain seperti lagu kerohanian sempena bulan Ramadan dan lagu khas Aidilfitri.

IKLAN

Dalam pada itu, Aina kini sedang sibuk mempersiapkan diri bagi membawakan dua lagu di pentas Anugerah Juara Lagu ke-36 pada 6 Mac ini.

Aina bakal bersaing menerusi dua buah lagu iaitu Sepi dan nyanyian duet bersama Khai Bahar berjudul Nafas Cinta. All the best sis!

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti telegram rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI