Kontroversi panas sekali lagi menghantui hidup pelakon Hollywood, Ezra Miller yang popular menerusi francais filem, Fantastic Beasts dan Flash setelah dia terlibat dengan kesalahan tingkah laku.

Menurut laporan Entertainment Tonight pada tarikh 19 April (waktu tempatan), aktor itu dikatakan tersinggung setelah dia diminta beredar daripada sebuah kediaman peribadi di Pahoa, Hawaii.

Ezra kemudian terus ‘naik darah’ dan didakwa melemparkan sebuah kerusi hingga ia terkena dahi seorang wanita berusia 26 tahun dan mengakibatkan luka sepanjang 1.2 sentimeter. Mangsa bagaimanapun menolak sebarang pertolongan perubatan.

‘Flash’ Lempar Bangku Hingga Lukakan Dahi Wanita, Serta-Merta Ditahan Polis
Ezra Miller memegang watak Flash dalam filem adiwira terbitan Warner Bros.

Keterangan rasmi yang diperolehi daripada bahagian patrol Puna di Jabatan Polis Hawaii menyatakan pihaknya menerima laporan daripada seorang pengunjung di lokasi kejadian pada jam 1.10 pagi.

IKLAN

Setelah siasatan dilakukan, polis telahpun menahan seorang lelaki yang dikenal pasti sebagai Ezra Miller pada jam 1.30 pagi semasa aktor itu berhenti di lampu trafik Kukula Street, Kea’au untuk mendapat keterangan lanjut.

Begitupun pada jam 4.05 pagi, Ezra dibebaskan setelah diikat jamin. Ezra masih digelar sebagai suspek utama dan terus berada dalam siasatan kes terbabit.

IKLAN
‘Flash’ Lempar Bangku Hingga Lukakan Dahi Wanita, Serta-Merta Ditahan Polis
Ezra Miller juga popular menerusi watak Credence dalam francais filem Fantastic Beasts.

Untuk pengetahuan korang, ini bukanlah kali pertama Ezra Miller ditahan oleh pihak polis. Akhir Mac lalu, Ezra ditahan untuk kes seakan sama di sebuah bar karaoke dekat Hilo, Hawaii.

Majalah People berkata, dua penduduk lokal di sana mengesahkan Ezra bertindak agresif ke arah satu pasangan yang sedang mendendangkan lagu Shallow nyanyian asal Lady Gaga dan Bradley Cooper. Ezra dikatakan merampas mikrofon dan merusuh ke arah seorang lagi lelaki.

IKLAN

Menurut Rolling Stone pula, nama Ezra telah dikaitkan dengan sekurang-kurangnya 10 panggilan orang awam kepada pihak polis yang ingin membuat laporan mengenainya.

Akibat masalah tingkah laku ini juga, eksekutif di Warner Bros. disebut-sebut sedang mempertimbangkan sama ada untuk meneruskan pengambilan Ezra Miller dalam filem-filem DC Extended Universe menerusi watak Flash pada masa akan datang ataupun tidak.

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti telegram rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

Show comments
IKLAN