Seperti kami di REMAJA, beberapa finalis pencarian Dewi Remaja juga sukar untuk memilih siapakah finalis paling layak untuk menyandang gelarang Hero Remaja 2020 pada malam ini.

Bakal berlangsung secara LIVE di saluran Astro Ria dan Ria HD pada jam 9.00 malam, jom kita tengok siapakah yang menjadi pilihan Dewi-Dewi kita.

Adakah ia Nadhir, Meerqeen, Umar, Jabir ataupun Haziq? Dan adakah Dewi lebih tertarik dengan rupa ataupun kebijaksaan mereka?

ARTIKEL BERKAITAN: Ramalan Juara Oleh ‘Abang’ Finalis Hero Remaja 2017

 

Nynaa Harizal

(Pelakon & Pemenang Tempat Ketiga Dewi Remaja 2019)

“Nynaa rasa semua ada potensi untuk menjadi Jjuara. Tetapi yang paling menyerlah yang Nynaa tengok ialah Umar. Dia ada pakej lengkap untuk menang, ada rupa, bijak, pandai berkomunisasi dan ada aura tersendiri.”

 

Nina Amin

(Dewi Inspirasi 2019)

“Bagi Nina, Nadhir ada peluang cerah kerana dia adalah seorang yang multi-talented. Dia juga amat konsisten sepanjang musim ini dan Nina lihat dia boleh jayakan apa-apa cabaran apabila dia fokus. Lagipun, minatnya yang serius dalam bidang seni ini pun jelas.”

 

IKLAN

Arena Wan

(Dewi Favourite (2018/2019)

“(Ketawa) Susah Arena nak pilih di antara Nadhir dan Umar. Umar mempunyai aura sebagai seorang Hero Remaja. Bila sesiapa lihat di hadapan mata, ya dia ada aura itu. Of course, rupa dan attitude juga memainkan peranan.

“Jika Nadhir pula, Arena suka cara dia membawa diri dari segi percakapan dan attittude. He is real as a person dan dia tak cuba untuk menjadi orang lain. Salah seorang daripada mereka is my best bet, but honestly memang susah nak pilih!”

Sharlina Gilbert Mojinun

(Dewi Favourite 2019)

“Umar mungkin pilihan Hero Remaja saya kerana dia bijak menjawab soalan secara spontan dan ikhlas dari minda. Bagus untuk interaksi di atas pentas nanti. Tapi Nadhir juga unik dan mempunyai personaliti yang colourful. Dia berlainan dengan semua juara yang Hero Remaja pernah hasilkan.”

 

Zeera Azizi

(Pelakon & Finalis Dewi Remaja 2018/2019)

IKLAN

“Merqeen bagi Zeera ada personaliti yang sangat menarik. Tapi Nadhir pula kekuatan dari segi bakat dan dia boleh lakukan apa saja cabaran dengan tekun.”

 

Aishah Azhan

(Pengacara HLive)

“Susah Ash nak pilih di antara Nadhir dan Umar. Semua tahu Nadhir berbakat dan mampu menghasilkan sesuatu yang luar biasa. Umar pula mempunyai kebijaksanaan untuk pusingan finale ini. Ash pasti jawapannya di pentas nanti akan jadi yang terbaik!”

 

Dian Fernandez

(Finalis Dewi Remaja)

“I definitely think it will be Nadhir because he has been consistent from week 1. He can do anything effortlessly. My second vote would be Umar. A smart candidate, handsome, talented – full package. Like Nadhir, Umar juga sangat konsisten. What is there about him that is lacking for Hero Remaja 2020? Not much.”

 

IKLAN

Shatirah Amanda

(Pelakon & Penyanyi)

“Amanda rasa semuanya berpotensi untuk menang kerana masing-masing ade kelebihan. Rezeki akan bergantung kepada siapa yang perform pada malam ini.”

 

Myra Natasha

(Finalis Dewi Remaja 2019)

“Saya rasakan Umar akan memberi saingan sengit kerana malam finale Hero Remaja 2020 adalah live show. Siapa yang paling tenang dan petah menyampaikan pendapat mempunyai kelebihan yang besar.”

 

Azra

(Finalis Dewi Remaja 2019)

“Pada pandangan saya, ia adalah di antara Nadhir dan Umar kerana kedua-duanya mempunyai kualiti yang berbeza. That can be a good thing kerana kita mencari sesuatu yang baru.”

*

Jadi korang dah tahu pilihan Dewi, siapa pula Hero Remaja 2020 pilihan korang??