Bukan senang untuk senang. Namun, bukan sukar juga untuk senang jika sepenuh hati dan jiwa kita diberikan.

Setelah hampir 10 bulan dilangsungkan, akhirnya Pencarian Hero Remaja 2021 kini akan bermula secara rasminya pada malam ini menerusi episod pertama program tersebut di saluran Astro Ria.

Pencarian Hero Remaja kembali untuk edisi kesebelasnya pada tahun ini dengan misi mencungkil pelapis bakat baharu industri seni di samping menjadi suara baharu kelompok remaja di Malaysia.

Sejak dianjurkan bermula tahun 1990/1991, industri seni tanah air selama 31 tahun ini telah diwarnai dengan kehadiran finalis Hero Remaja daripada generasi berbeza. Legasi yang dipegang oleh pencarian ini justeru diteruskan menerusi Hero Remaja 2021. Bukan hanya pakej paras rupa dan fizikal positif yang dicari, ia juga kekal menjadi platform nombor satu bagi mengangkat bakat, versatiliti dan personaliti berkaliber ke peringkat seterusnya.

Terdahulu, siri Prelude Hero Remaja 2021 telahpun ditayangkan sebanyak lapan episod di saluran Astro Ria sejak 13 Julai lalu pada setiap hari Sabtu. Di situ, penonton telah dapat mengikuti persediaan 12 orang jejaka muda yang telahpun memenuhi slot finalis.

12 finalis Pencarian Hero Remaja 2021 tersebut ialah AFIQ HAMIDON (20, Selangor), ALIF HAIQAL (21, Kuala Lumpur), AMIR AHNAF (21, Terengganu), ARYAN NAIM (24, Negeri Sembilan), AQIL TAQEE (22, Kuala Lumpur), FARHAN NORDIN (23, Johor), FAZZIQ MUQRIS (21, Selangor), IDEEN AZMAN (21, Melaka), MIERUL AIMAN (23, Putrajaya), SYAZANI ZAINAL (19, Selangor), ZAID ERAKAD @AKAD (23, Selangor) dan ZAIM YAZID (22, Selangor).

IKLAN

Kini memasuki program Hero Remaja 2021 sebenar selama lapan buah episod berdurasi sejam, peminat mereka dapat menyaksikan pelbagai cabaran utama yang perlu diharungi 12 finalis bagi melihat potensi dan kelebihan masing-masing sebelum seorang juara dinobatkan sebagai juara pada episod finale kelak.

Kali ini, Scha Alyahya kembali ke kerusi Juri Tetap dan akan bergandingan dengan pelakon, pengacara, penerbit, pengarah dan usahawan terkenal, Datuk Rosyam Nor. Pemilihan Dato’ Rosyam dibuat selepas mengambil kira pengalaman beliau dalam pelbagai cabang bidang seni dan kebolehan beliau menggilap bakat baharu selama beliau bertapak dalam industri seni.

Dalam teaser terbaru untuk episod pertama pada malam ini, para finalis dapat dilihat berada di sebuah lokasi di luar ibu negara dan telah dikerah oleh Datuk Rosyam Nor! Sambil cuba untuk menilai prestasi mereka semalam melakukan tugas seakan sedang mencari petunjuk di beberapa tempat, Rosyam sempat lagi memberikan sindiran manja dan menggertak finalis untuk benar-benar mengambil cabaran tersebut secara serius. Iyalah, mana tahu ada yang tersingkir pula malam ini. Kan pula kecewa nanti..

IKLAN

Tambah menarik, Hero Remaja 2021 turut menampilkan juara Dewi Remaja 2019, Shaza Bae dan juara Hero Remaja 2020, Nadhir Nasar sebagai pasangan hos yang akan menceriakan hujung minggu anda.

ARTIKEL BERKAITAN : Nadhir Nasar Dicabar Watak Berat Drama ‘Family Crime’ : I-TANGGANG – REMAJA

BACA LAGI : “Masalah Generasi Muda Sekarang, Semuanya Nak CEPAT..” – Shaza Bae – REMAJA

IKLAN

Untuk pengetahuan, bukan hanya gelaran juara Hero Remaja 2021 yang akan menjadi rebutan. Malah, dua lagi kategori berasingan iaitu Hero Inspirasi dan Hero Favourite juga boleh dibawa pulang oleh mana-mana finalis semasa acara finale. Bagi mengundi Hero Favourite bagi edisi ini, anda boleh melayari laman web www.remaja.my/hero pada setiap hari dan menekan butang ‘vote’ pada profil hero kegemaran anda. Undian akan terus dibuka sehingga acara finale.

Program Hero Remaja 2021 akan menemui penonton pada setiap hari Sabtu, jam 9.00 malam secara eksklusif di saluran Astro Ria dan On Demand mulai 11 September 2021. Penonton juga boleh strim episod yang disiarkan menerusi aplikasi Astro Go. Pencarian Hero Remaja turut meraikan kehadiran penaja, NIVEA Men yang akan mempersiapkan para finalis dan mewarnai lagi intipati program sepanjang musim ini.

Bagi mengikuti info terbaru mengenai pencarian Hero Remaja 2021, kunjungi laman web www.remaja.my/hero, Facebook [majalahremaja] dan Instagram [majalahremaja].

Tak sabar nak tunggu episod pertama malam ini!

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI