Durasi Filem It: Chapter Two Hampir 3 Jam, Mampu Saingi Avengers: End Game

637

Ramai yang dah tak sabar untuk menyaksikan filem seram It: Chapter two yang khabarnya bakal ditayangkan pada awal September nanti. Selepas menonton filem ini, ramai pula yang fobia melihat clown.

Betul tak?

It: Chapter Two mengisahkan tentang dari filem pertama yang mana ia akan mengambil tempat 27 tahun selepas kejadian pada musim panas 1989. The Losers` Club sudah dewasa dan berpindah jauh sehinggalah satu panggilan telefon memaksa mereka pulang ke Derry, Maine, apabila musuh utama mereka iaitu It kembali.

It kini kembali..

Mereka bersatu semula bagi menunaikan janji zaman kanak-kanak mereka untuk memusnahkan It buat selama-lamanya, tetapi makhluk itu kembali dengan lebih kuat dan menanti ketibaan mereka untuk membalas dendam.

Filem yang diarahkan oleh Andy Muschietti ini katanya berdurasi 165 minit, bersamaan hampir 3 jam. Ianya lebih 30 minit berbanding filem pertama sebelum ini. Wow, saing-saing filem Avengers: End Game ni.

Menjadi cabaran buat pengarah filem apabila penonton memberi expectation yang tinggi untuk kesinambungan ini. Malah, beliau juga harus membuatkan penonton bertahan selama 2 jam 45 minit dalam panggung wayang untuk menyaksikan kesudahannya.

Okay, kalau macam ni punya lama, korang kena la pergi toilet siap-siap sebelum masuk panggung. Hiks!

Makin tak sabar pula kami nak saksikan filem It: Chapter Two ini nanti. Stay tuned guys!

Sumber: screenrant.com

CER KOMEN SIKIT