Ramai yang dah tak sabar untuk menyaksikan filem seram It: Chapter two yang khabarnya bakal ditayangkan pada awal September nanti. Selepas menonton filem ini, ramai pula yang fobia melihat clown.

Betul tak?

It: Chapter Two mengisahkan tentang dari filem pertama yang mana ia akan mengambil tempat 27 tahun selepas kejadian pada musim panas 1989. The Losers` Club sudah dewasa dan berpindah jauh sehinggalah satu panggilan telefon memaksa mereka pulang ke Derry, Maine, apabila musuh utama mereka iaitu It kembali.

Durasi Filem It: Chapter Two Hampir 3 Jam, Mampu Saingi Avengers: End Game
It kini kembali..

Mereka bersatu semula bagi menunaikan janji zaman kanak-kanak mereka untuk memusnahkan It buat selama-lamanya, tetapi makhluk itu kembali dengan lebih kuat dan menanti ketibaan mereka untuk membalas dendam.

IKLAN

Filem yang diarahkan oleh Andy Muschietti ini katanya berdurasi 165 minit, bersamaan hampir 3 jam. Ianya lebih 30 minit berbanding filem pertama sebelum ini. Wow, saing-saing filem Avengers: End Game ni.

Durasi Filem It: Chapter Two Hampir 3 Jam, Mampu Saingi Avengers: End Game

IKLAN

Menjadi cabaran buat pengarah filem apabila penonton memberi expectation yang tinggi untuk kesinambungan ini. Malah, beliau juga harus membuatkan penonton bertahan selama 2 jam 45 minit dalam panggung wayang untuk menyaksikan kesudahannya.

IKLAN

Okay, kalau macam ni punya lama, korang kena la pergi toilet siap-siap sebelum masuk panggung. Hiks!

Makin tak sabar pula kami nak saksikan filem It: Chapter Two ini nanti. Stay tuned guys!

Sumber: screenrant.com